Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

25 Νοε 2007

Πήγαν να κάψουν το τσίρκο MEDRANO


ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Να κάψουν το τσίρκο MEDRANO επιχείρησαν προχθές το απόγευμα, άγνωστοι στην Πάτρα σε μια ακραία εκδήλωση αντίδρασης κατά του βασανισμού των ζώων. Οπως έγινε γνωστό, νεαροί που επέβαιναν σε δίκυκλα πέταξαν εύφλεκτα υλικά στον χώρο όπου βρίσκονταν τα τρόφιμα για τα ζώα, τα οποία και πήραν αμέσως φωτιά. Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που σε συνεργασία με τους ανθρώπους του τσίρκου κατάφεραν να κατασβήσουν την πυρκαγιά πριν επεκταθεί στις άλλες εγκαταστάσεις και τα ζώα.

Για στουπί εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό, που πέταξαν ανεγκέφαλοι, έκανε λόγο ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης, Σάκης Πετρόπουλος και υπογράμμισε ότι ο φανατισμός που καλλιεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουν από κάποιους οι ενέργειες αυτές. Προχθές επιστολή της οικολογικής οργάνωσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κατέθεσαν, με αναφορά τους προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Παπαγιαννάκης και Νίκος Τσούκαλης, με το αίτημα να κηρυχτεί η Ελλάδα χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα.

Στην αναφορά τους οι δυο βουλευτές σημειώνουν ότι το τσίρκο με ζώα αποτελεί είδος θεάματος που είναι προϊόν πόνου και βασανισμού των ζώων και δεν αποτελεί μέρος της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης. Στο μεταξύ, οι φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής οργανώνουν σήμερα έξω από τις εγκαταστάσεις του τσίρκου συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή του από την Πάτρα αλλά και το σταμάτημα της λειτουργίας του.

Χθες, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης του τσίρκου οδηγήθηκαν στο δικαστήριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου, με αφορμή καταγγελία για «υποβάθμιση του περιβάλλοντος» από το τσίρκο. Τελικά οι υπεύθυνοι απηλλάγησαν, με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη διάταξη ισχύει μόνο για μόνιμες εγκαταστάσεις.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 24/11/2007

Πρώτον : Τι ανεγκέφαλοι ήταν αυτοί που πήγαν να βάλουν φωτιά στο τσίρκο; Τα ζώα δεν τα σκέφτηκαν;

Δεύτερον : Θα μας τρελάνει η Eλευθεροτυπία; Θα κατηγορήσει τον Αρκτούρο για όξυνση του κλίματος;

Τρίτον : Τα πράγματα στενεύουν για τα τσίρκο...Ευτυχώς.
(αναφέρομαι στις διαμαρτυρίες των κατοίκων και τις μηνύσεις για μόλυνση του περιβάλλοντος).
Επιτέλους αυτή η βάρβαρη "διασκέδαση" σε βάρος τρίτων πρέπει να πάψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: