Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

6 Νοε 2007

Πορεία προς την ελευθερία

Η επιμονή ακτιβιστών, της οργάνωσης PETa και της οργάνωσης PAWs απέδωσε και
η Maggie, o 27χρονος θηλυκός Αφρικανικός ελέφαντας που ζούσε σε ζωολογικό κήπο...
επιτέλους θα περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της σε καταφύγιο ζώων με άλλους ελέφαντες.

Η Maggie γεννήθηκε στη Ζιμπάμπουε. Από την Αφρική βρέθηκε σε ζωολογικό κήπο στην Αλάσκα το 1983, για να κρατάει συντροφιά στον ασιατικό ελέφαντα που ήδη υπήρχε εκεί ( Annabelle) η οποία πέθανε το Δεκέμβρη του 1997. Από τότε η Maggie ζούσε μόνη της, η μοναδική εκπρόσωπος του είδους της στην Αλάσκα. Επειδή έκανε πολύ κρύο, η Maggie πέρασε την τελευταία δεκαετία μόνη της στο τσιμεντένιο της κλουβί.

Αλλά αυτές οι ημέρες επιτέλους ανήκουν στο παρελθόν. Η Maggie μεταφέρθηκε πριν λίγες ημέρες στην Καλιφόρνια, σε ζεστό κλίμα, όπου θα περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της με άλλους ελέφαντες σε μία έκταση 2.300 εκταρίων, κάνοντας ό,τι θέλει. Θα μπορεί πλέον να περπατά στο χώμα, να παίζει στη λίμνη και να τρώει όση τροφή θέλει από τα δέντρα και τη βλάστηση της περιοχής.

Δείτε το βίντεο από την άφιξή της στο καταφύγιο ελεφάντων...Είναι πολύ συγκινητικό που τα κατάφερε να ξεφύγει από τη φρίκη του ζωολογικού κήπου τόσο σχετικά μικρή. Ειδικά η σκηνή που κόβουν τις τελευταίες αλυσίδες που θα αγγίξουν ποτέ ξανά τα πόδια της.

Φωτό της Maggie


Όταν μεταφέρθηκε μωράκι στην Αλάσκα. Ελέφαντας...από την Αφρική στο χιόνι.

Το κλουβί της στο ζωολογικό κήπο






και η ιστοσελίδα της οργάνωσης PAWS

Μπορείτε να δείτε τους ελέφαντες μέσω της live κάμερας
http://www.pawsweb.org/webcam.asx

Δεν υπάρχουν σχόλια: