Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

12 Οκτ 2007

Ασυνείδητοι πιστολέρο


Συνολικά 46 μαυροκιρκίνεζα, αποδημητικά γεράκια που απειλούνται με εξαφάνιση, σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Κύπρο από σκοπευτές που φαίνεται ότι ήθελαν απλώς να εξασκηθούν στο σημάδι, ανακοίνωσε τοπική περιβαλλοντική οργάνωση.

«Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα περιστατικά παράνομης θανάτωσης πουλιών που έχουν αναφερθεί ποτέ στην Ευρώπη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μάρτιν Χέλικαρ, επικεφαλής του Πτηνοτροφικού Συλλόγου Κύπρου.

Το μαυροκιρκίνεζο (Falco vespertinus) πρόσφατα κατατάχθηκε στα απειλούμενα είδη, από την κατηγορία των ευάλωτων στην οποία ανήκε μέχρι σήμερα.

Τα πουλιά βρέθηκαν γεμάτα σκάγια σε κτήμα με εσπεριδοειδή δυτικά της Λεμεσσού. Έξι ακόμα μαυροκιρκίνεζα βρέθηκαν τραυματισμένα αλλά ζωντανά, ενώ στο κτήμα εντοπίστηκαν 52 φυσίγγια.

Η περιοχή, σύμφωνα με την Birdlife Cyprus, είναι σημαντικός σταθμός στην αποδημητική πορεία χιλιάδων πτηνών που μεταναστεύουν στην Αφρική για τον χειμώνα.

«Τα μέτρα κατά της λαθροθηρίας έχουν απλά αποτύχει να εφαρμοστούν, με αποτέλεσμα οι παράνομοι σκοπευτές να γίνονται όλο και πιο θρασείς» τονίζει ο Χέλικαρ.

Newsroom ΔΟΛ

_____________________________________________________________

Παιδεία μηδέν....


Δεν υπάρχουν σχόλια: