Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

23 Μαΐ 2013

Δράση ενάντια στη Monsanto και τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα

Από indymedia:

Ανακοινώνεται ότι την 25η Μαΐου, δεκάδες χιλιάδες ακτιβιστές ανά τον κόσμο θα διαδηλώσουν ενάντια στη Monsanto. Μέχρι στιγμής, δράσεις έχουν διοργανωθεί σε 6 ηπείρους, 36 χώρες, με εκδηλώσεις παντός τύπου να έχουν προγραμματιστεί σε περισσότερες από 250 πόλεις. Στην Ελλάδα, δράση θα πραγματοποιηθεί επί της πλατείας Συντάγματος, ώρα 18:ΟΟ και θα περιλαμβάνει ομιλίες, ανοικτή συζήτηση και δραστηριότητες ενημερωτικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους. Θα συμμετάσχουν περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς υπέρ της διατήρησης των παραδοσιακών σπόρων.
Η Tami Monroe Canal, επικεφαλής διοργανώτρια της δράσης ενάντια στη Monsanto, εξηγεί πως έμπνευσή της για την κινητοποίηση αυτή ήταν η ανάγκη που αισθάνθηκε να προστατεύσει τις δύο κόρες της.
Αισθάνομαι πως η Monsanto απειλεί την υγεία των επόμενων γενεών, τη γονιμότητα και τη μακροζωία τους. Δε μπορούσα να μείνω άπραγη, περιμένοντας κάποιος άλλος να λάβει δράση.
Μια διοργανώτρια της δράσης στην Αθήνα, η Ρομπέρτα Γώγου, τόνισε τη σημασία των εκδηλώσεων αυτών για την πληγμένη από τη λιτότητα Ευρώπη.
Η Monsanto προσπαθεί να ανατρέψει τους κανονισμούς της Ε.Ε. για την υποχρεωτική σήμανση των προϊόντων (αμφίβολο αν πράγματι επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση) και δεν αποκλείεται να επιτύχει τους σκοπούς της στο τέλος. Η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε επισφαλή θέση. Το να πέσουν οι Έλληνες αγρότες θύματα του γίγαντα των πετροχημικών δεν είναι πλέον υποθετικό σενάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: