Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

28 Μαΐ 2013

Αυτοπυρπολήθηκε μοναχός στη Σρι Λάνκα για τη σφαγή των αγελάδων

Την Παρασκευή 24 Μαΐου ο βουδιστής μοναχός Ven. Bowatte Indrarathana Thera αυτοπυρπολήθηκε έξω από το ναό Sacred Tooth Relic στην πόλη Kandy, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σφαγή των αγελάδων στη Σρι Λάνκα. Ο 30χρονος βουδιστής μοναχός υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο 90% του σώματός του και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή τρεις μέρες αργότερα στο νοσοκομείο Colombo όπου νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πριν ο μοναχός βάλει φωτιά στον εαυτό του δήλωσε ότι με την πράξη του αυτή θέλει να διαμαρτυρηθεί για τη θανάτωση των ζώων για το κρέας τους. O μοναχός λούστηκε με βενζίνη και έβαλε φωτιά στον εαυτό ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η γιορτή Βεσάκ, μία πολύ σημαντική Βουδιστική γιορτή.

Κοινή αρχή του Βουδισμού είναι να μην αφαιρείται καμία μορφή ζωής. Νωρίτερα φέτος, αρκετοί Βουδιστές οργάνωσαν διαμαρτυρίες με σκοπό το μποϊκοτάζ του κρέατος χαλάλ και των υπολοίπων προϊόντων που φέρουν πιστοποιητικό χαλάλ, δηλαδή προϊόντα που προέρχονται από ζώα τα οποία έχουν θανατωθεί με συγκεκριμένο τελετουργικό και χωρίς αναισθητοποίηση. Τα μίντια προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα για τον θάνατο του μοναχού λέγοντας ότι ήταν αυτοκτονία για λόγους θρησκευτικούς, όμως η ενασχόλησή του με το ζήτημα των ζώων κάθε άλλο παρά επιφανειακή ήταν. Στο παρελθόν είχε εισβάλει σε παράνομα σφαγεία για να καταγράψει τις φριχτές συνθήκες δολοφονίας των ζώων, ενώ επί σειρά ετών κινητοποιούταν εναντίον των σφαγείων.

Ο Wimal Weerawansa, αρχηγός του Μετώπου Εθνικής Ελευθερίας (NFF), ζήτησε από τον πρόεδρο Rajapaksa να απαγορεύσει αμέσως τη σφαγή των βοοειδών στη Σρι Λάνκα. Όπως δήλωσε, η πλειοψηφία των Βουδιστών και Ινδουιστών του νησιού δεν τρώνε κρέας και καταδικάζουν τη σφαγή των βοοειδών που στην ουσία πραγματοποιείται για να βγάζουν κέρδος ελάχιστοι άνθρωποι. Είναι παραπάνω από εμφανές ότι αυτή η πράξη ανεβάζει τον αγώνα για την απελευθέρωση των ζώων σε άλλο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: