Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

15 Ιαν 2010

Καταδίκη για βασανισμό ζώων

Χτες έγινε η δίκη κατά της ιδιοκτήτριας του παράνομου (λες και τα "νόμιμα" είναι καλύτερα) εκτροφείου καθαρόαιμων ζώων που χρησιμοποιούνταν ως μηχανές αναπαραγωγής και δημιουργίας κέρδους, το οποίο είχε ανακαλυφθεί στο Αλεποχώρι πριν από 2 μήνες, μετά από καταγγελία κατοίκων.
Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη με δύο κατηγορίες: εκτροφή χωρίς άδεια και βασανισμός ζώων.
Άτομα που ήταν παρόντα στη δίκη την περιγράφουν ως μια γυναίκα ποταπή, με πανάκριβα ρούχα, ενώ είπε ότι χρειαζόταν τα χρήματα αλλά "αγαπούσε" τα 56 σκυλιά που κατασχέθηκαν, αφού ήταν υποσιτισμένα ή μισοπεθαμένα. Θα ξαναγυρίσει στο δικαστήριο για την καταδίκη της αλλά έχει ήδη κάνει έφεση για να της επιστραφούν τα σκυλιά!!! Στην παράνομη φάρμα υπήρχαν και γάτες, κότες, κουνέλια, ψάρια και πουλάκια.
Αυτή ήταν η πρώτη δίκη στην Ελλάδα για ιδιοκτήτη παράνομης φάρμας εκτροφής (puppy mill) ενώ είναι η δεύτερη φάρμα που ανακαλύπτεται και κλείνει. Είναι η πρώτη φορά που κρίνεται ένοχος η δράστης και η πιθανή ποινή της θα είναι 4 μήνες φυλάκιση...
Μην αγοράζετε ζώα από pet shop και βιτρίνες, μην αγοράζετε ζώα γενικώς και από πουθενά! Τα ζώα δεν είναι εμπόρευμα κανενός! Είναι ζωντανά πλάσματα με ίσα δικαιώματα με τα δικά μας και η ζωή τους είναι ίσης αξίας με τις δικές μας!
Το καλύτερο θα ήταν να υιοθετείτε ζωάκια που για σοβαρούς λόγους (π.χ. για λόγους υγείας) δε μπορούν να ζήσουν ελεύθερα στους δρόμους ή ακόμα καλύτερα να ταίζετε και να φροντίζετε τα αδέσποτα της περιοχής σας.

Λευτεριά σ'όσους είναι στα κλουβιά!!!








Μεταφορά από Athens Indymedia
Υπόλοιπες photo http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1121239

(Ευχαριστώ την Franchesca για την αναδημοσίευση στο Φόρουμ Χορτοφαγίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: