Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

14 Ιαν 2010

Η τεχνολογία στοχεύει στην αντικατάσταση των πειραμάτων σε ζώα


Τεχνολογία που θα επιτρέπει στους κατασκευαστές καλλυντικών να τεστάρουν τα προϊόντα τους για αλλεργικές αντιδράσεις, χωρίς αμφιλεγόμενα πειράματα σε ζώα, βρίσκεται στα σκαριά και θα μπορούσε να μπει σε χρήση τον επόμενο χρόνο.

Η τεχνολογία αυτή εξελίχθηκε από την εταιρεία Hurel Corp., με χορηγεία από την εταιρεία καλλυντικών L'Oreal, και έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τα πειράματα σε ποντίκια και ινδικά χοιρίδια που χρησιμοποιούνται για να προβλέψουν αντιδράσεις σε φάρμακα και καλλυντικά. Η συσκευή χρησιμοποιεί κύτταρα ανθρώπινου δέρματος που έχουν αναπτυχθεί εργαστηριακά και μιμούνται την αλλεργική αντίδραση του σώματος σε ξένα χημικά. Τα προκαταρκτικά πειράματα είναι πολλά υποσχόμενα, αλλά χρειάζονται εντατική έρευνα για να διευκρινιστεί κατά πόσο η τεχνολογία αυτή είναι ακριβής.

Η καθιερωμένη μέθοδος πειραμάτων για αλλεργικές αντιδράσεις περιλαμβάνει την εφαρμογή χημικών στα αυτιά των ποντικιών, τα οποία αργότερα θανατώνονται και τεμαχίζονται για μελέτη.

Η εταιρεία Hurel είπε την Πέμπτη ότι ελπίζει να εξαλείψει την ανάγκη για τέτοια πειράματα, σε ανακοίνωσή της μαζί με την μεγαλοεταιρεία καλλυντικών L'Oreal, η οποία προσέφερε τα χρήματα για την έρευνα.

[...]

Όπως και άλλες εταιρείες της βιομηχανίας καλλυντικών, η L'Oreal δίνει αγώνα δρόμου για την εξέλιξη εναλλακτικών πειραμάτων για την ασφάλεια αντιρυτιδικών κρεμών και κραγιόν που θα συμφωνούν με τους νόμους της Ε.Ε. Νομοθέτες έχουν ζητήσει από τις εταιρείες να εξαλείψουν τα πειράματα σε δέρμα ζώων μέχρι το 2013.

[...]
Ο Sandusky, πρώην τοξικολόγος για την Εταιρεία Περιβαλλοντικής Προστασίας, εκτιμά πως η τεχνολογία της Hurel, αν εφαρμοστεί επιτυχώς, θα μπορούσε να εξαλείψει την ανάγκη για δεκάδες χιλιάδες περάματα σε ζώα κάθε χρόνο.

[...]

Ολόκληρο το άρθρο στο παρακάτω λινκ
http://altweb.jhsph.edu/news/current/usnewsalttech.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: