Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

18 Ιαν 2009

Αρκούδα πέθανε αβοήθητη στη Ξάνθη από κατά λάθος πυροβολισμό

Άλλη μία ιστορία...."οικολόγων" κηνυγών....

Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
14 Ιανουαρίου 2009, 16:43
του Μανώλη Βάϊα

Ξύπνησε από τη χειμερία νάρκη, πιθανότατα από κάποιον έντονο θόρυβο ή κίνδυνο που διαισθάνθηκε, αλλά το πλήρωσε με τη ζωή της μια μικρή καφετιά αρκούδα νεαρής ηλικίας στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης! Άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, το άτυχο ζώο δεν κοιμόταν όπως γίνεται συνήθως αυτή την περίοδο, αλλά βρέθηκε να τριγυρίζει αναζητώντας τροφή σε περιοχή όπου οι κυνηγοί θηρεύουν αγριογούρουνα… Η κυνηγετική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της και ήταν αρκετοί αυτοί που έσπευσαν στα βουνά για να απολαύσουν τις τελευταίες εμπειρίες της σαιζόν.

Φαίνεται ότι κάποιος από αυτούς είδε την αρκούδα και, είτε φοβήθηκε μήπως τον κυνηγήσει ή την πέρασε για θήραμα, με το δεύτερο να συγκεντρώνει μεγαλύτερες πιθανότητες γιατί τα ζώα αυτά σπάνια εντοπίζονται στη συγκεκριμένη περιοχή… Έτσι, άνοιξε πυρ εναντίον της αφήνοντάς τη στον τόπο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χρόνος», οι κυνηγοί απέφυγαν να πλησιάσουν το άτυχο αρκουδάκι, ενώ συμφώνησαν να κρατήσουν μυστικό τον τραυματισμό του για να μην υποστούν τις ευθύνες που προβλέπει ο νόμος… Η καφετιά αρκούδα που ζει στην Ήπειρο στην Πίνδο και στην οροσειρά της Θράκης προστατεύεται αυστηρά, αφού οι πληθυσμοί της λιγοστεύουν συνεχώς, παρά τις προσπάθειες των οικολογικών οργανώσεων και των δασαρχείων. Έτσι, κανείς αρμόδιος δεν ειδοποιήθηκε για τον πυροβολισμό που δέχτηκε το ζώο, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει αβοήθητο.

http://www.protothema.gr/content-perivallon.php?id=21824

Δεν υπάρχουν σχόλια: