Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

10 Ιαν 2008

Σοκ (;) σε ζωολογικό κήπο


8.1.2008

Αντιμέτωποι με ένα σπάνιο γεγονός βρέθηκαν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της Νυρεμβέργης. Όπως ανακοίνωσαν η πολική αρκούδα που φιλοξενούν και η οποία γέννησε πριν λίγες μέρες δυο αρκουδάκια, έφαγε το ένα. Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου είπε ότι η αρκούδα που της έχουν δώσει το ονομά Βιλμα, έγινε ξαφνικά πολύ νευρική και άρχισε να ξύνει τον φράχτη. Η Βιλμα γέννησε μαζί με μια αλλη πολική αρκούδα, την Βερα, η οποία μεγαλώνει ομαλά τα δικά της αρκουδάκια. Αλλά και το δεύτερο αρκουδάκι της Βιλμα μεγαλώνει κανονικά δίπλα στην μητέρα του.

Σύμφωνα πάντα με τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου τα θηλαστικά που ζουν στο δασός μερικές φορές τρώνε τα παιδιά τους όταν αυτά δεν είναι υγιή και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Ο ζωολογικός κήπος της Νυρεμβέργης έγινε γνωστός μέσω του Κνουτ μιας μικρής πολικής αρκούδας που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 86. Όταν ο Κνουτ γεννήθηκε η μητέρα του τον απέρριψε και αρνήθηκε να τον μεγαλώσει. Έτσι μεγάλωσε με την φροντίδα ενός φύλακα, γεγονός που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Πηγή

----

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας για να κατανοήσει πως η αιχμαλωσία δημιουργεί
ψυχολογικά προβλήματα στα ζώα. Πολλές φορές τα θηλαστικά σκοτώνουν τα μωρά τους
αν δεν νιώθουν πως είναι ασφαλή στο περιβάλλον τους....Ο,τιδήποτε μπορούν να πουν για να καλύψουν
την άσχημη αλήθεια. Πως αντί να βοηθούν στη διατήρηση των ειδών, χρησιμοποιούν τα ζώα
για χρηματικό κέρδος και διασκέδαση, φτάνοντας πολλές φορές σε σημείο να δολοφονούν τα ίδια τα πλάσματα που υποτίθεται αγωνιούν να προστατεύσουν, γιατί απλά δεν διαθέτουν αρκετό χώρο πλέον ή δεν βρίσκουν ζωολογικό κήπο 'να τα δανείσουν'.

Δείτε
Ποιά διάσωση των ειδών ;;;;
Ακόμη ένα θύμα του κέρδους
Σκλάβοι που αντιστέκονται

Δεν υπάρχουν σχόλια: