Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

7 Μαΐ 2007

Νίκη της PETA !

Η εταιρεία Covance πληρώνει 145.000 λίρες στην οργάνωση PETA

H Covance απέτυχε σε μία ύστατη προσπάθεια να εμποδίσει την οργάνωση PETA να δώσει στη δημοσιότητα βίντεο που τραβήχτηκαν με κρυφές κάμερες στα εργαστήρια της στις ΗΠΑ, στα οποία φαίνονται ερευνητές της εταιρείας να κακοποιούν βάναυσα τα πειραματόζωα.

Η Covance, εταιρεία πειραμάτων σε ζώα στο New Jersey η οποία έχει εγκαταστάσεις και στη Μ. Βρετανία και στη Γερμανία, καλείται να πληρώσει στο ευρωπαϊκό τμήμα της οργάνωσης PETA το ποσό των 145.000 λιρών. Κι αυτό γιατί έχασε την υπόθεση μήνυσης ενάντια στην οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, με την οποία ζητούσε την απαγόρευση προβολής των βίντεο που τραβήχτηκαν κατά την 11μηνη έρευνα στα εργαστήρια στην Vienna της Virginia. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα των δικαστηρίων της PETA. Το 2005, η Covance αναγκάστηκε να αποσύρει και άλλη μήνυση ενάντια στην PETA US.

Η έρευνα με κρυφές κάμερες της PETA το 2005 στις εγκαταστάσεις της Covance στη Virginia, απέδειξε πως οι ερευνητές των εργαστηρίων, χτυπούσαν και έπνιγαν πιθήκους, είχαν τα ζώα περιορισμένα σε μικροσκοπικά κλουβιά, και ενώ τους προκαλούσαν φρικτά τραύματα δεν τους έδιναν παυσίπονο ή καμία άλλη ιατρική φροντίδα . Οι πίθηκοι, στερημένοι από κάθε μορφή κοινωνικοποίησης ή επαφής μεταξύ τους, στριφογυρνούσαν νευρικά στο κλουβί τους, τραβούσαν τις τρίχες τους ή ακόμη άρχιζαν να μασούν τα άκρα τους, λόγω του έντονου στρες. Μετά την αποκάλυψη της PETA, ακολούθησε έρευνα του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ στην Covance, και διαπιστώθηκαν σοβαρές παρανομίες που κατέληξαν σε πρόστιμο ύψους 8.720 δολαρίων. Οι παρανομίες είχαν να κάνουν με την πρόκληση πόνου και τραυμάτων στα ζώα χωρίς τη χορήγηση παυσίπονου, φυσική κακοποίηση των ζώων και άρνηση κτηνιατρικής φροντίδας.

Ο Βρετανός δικαστής που εκδίκασε την υπόθεση χαρακτήρισε τα ευρύματα της PETA " πολύ ανησυχητικά". Επίσης σχολίασε πως " ο σκληρός τρόπος με τον οποίο οι ερευνητές μεταχειρίζονταν τα ζώα καθώς ο τρόπος που κρατούνται τα ζώα, φωνάζουν για εξηγήσεις".

"Αντί να ξοδέψει μία μικρή περιουσία για να σκεπάσει την κακοποίηση, η Covance θα έπρεπε να ξοδέψει τα χρήματα για να βελτιώσει τις συνθήκες που κρατούνται τα ζώα στις φυλακές της εταιρείας στην Αμερική, " είπε η Ingrid Newkirk, πρόεδρος της PETA. "Αυτή η εταιρεία έχει φτιάξει το Guantanamo για πιθήκους.

---

http://www.covancecruelty.co.uk/

Δεν υπάρχουν σχόλια: