Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

17 Απρ 2007

Ο άρτος ημών ο επιούσιος

Ντοκιμαντέρ : Ο άρτος ημών ο επιούσιος
--------------------------------------


Καλώς ήλθατε στον κόσμο της βιομηχανοποιημένης παραγωγής τροφίμων και της hi-tech καλλιέργειας. Η μεταφορική ταινία "Ο άρτος ημών ο επιούσιος" του Νίκολαους Γκεϊράλτερ παρουσιάζει τους χώρους που παράγονται τα τρόφιμα στην Ευρώπη: αχανείς εγκαταστάσεις, σουρεαλιστικά τοπία, παράξενοι ήχοι.

Ένα ψυχρό, πλήρως αυτοματοποιημένο περιβάλλον, που αφήνει ελάχιστο χώρο στην ανθρώπινη παρέμβαση. Αν και μοιάζει εικόνα επιστημονικής φαντασίας είναι πέρα για πέρα αληθινή. Εδώ υπάρχει πολύ λίγος χώρος για τους ανθρώπους.

Από τα ατελείωτα θερμοκήπια που ψεκάζονται με ρομπότ, μέχρι τις ταινίες που οδηγούν μικρά κοτοπουλάκια σε σκοτεινούς προορισμούς, και από τις ελιές που τινάζονται με βίαιους μηχανικούς τρόπους έως τις αλυσίδες παραγωγής κρέατος στην Ευρώπη, η ταινία είναι ένα αμείλικτο, πανέμορφο και συγκλονιστικό ντοκουμέντο του ότι τα πράγματα πάνε σε πολύ λάθος κατεύθυνση, όσον αφορά την παραγωγή τροφίμων, της οποίας η αυτοματοποίηση ξαφνιάζει και τον πιο ενημερωμένο θεατή.
«Ο άρτος ημών ο επιούσιος» είναι ένα φαντασμαγορικό σινεμασκόπ τέμπλο ζωντανών εικόνων. Μια πραγματική κινηματογραφική εμπειρία, που επιτρέπει στους θεατές να διαμορφώσουν την δική τους άποψη.

επίσημο σάιτ

Ένα φιλμ για την τροφή μας
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_2_10/03/2007_1286475






Δεν υπάρχουν σχόλια: