Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

14 Ιαν 2007

Λιονταρίσια καρδιά



Οι άνθρωποι στο Κάλι της Κολομβίας, έχουν μείνει έκπληκτοι με το δυνατό δεσμό φιλίας που αναπτύχθηκε μεταξύ ενός τεράστιου αφρικανικού λιονταριού με το όνομα Τζούπιτερ και της γυναίκας που το έσωσε από μία ζωή κακοποίησης σε τσίρκο. Το λιοντάρι αγκαλιάζει και φιλάει τη σωτήρα του και δείχνει να τη λατρεύει και την ευγνωμονεί.
Η Άνα Χούλια Τόρες, που διευθύνει το καταφύγιο ζώων Villa Lorena στο Κάλι, πρόσφερε τροφή και θεραπεία στο λιοντάρι ώσπου έγινε και πάλι υγιές όταν πριν από χρόνια το έσωσε από περιπλανώμενο τσίρκο.
"Είναι απίστευτο να βλέπεις ένα τέτοιο ζώο να είναι τόσο γλυκό και αγαπησιάρικο" λέει η Τόρες. "Αυτή η αγκαλιά είναι η πιο ειλικρινής που έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου". Η Τόρες, 47 ετών, δηλώνει πως η δουλειά της είναι να βοηθά στην επανένταξη κακοποιημένων και τραυματισμένων ζώων, εργασία στην οποία έχει αφοσιωθεί εδώ και μία δεκαετία. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας φίλος της της παρέδωσε μία κουκουβάγια που κάποιοι την είχαν κρατήσει ως κατοικίδιο και δεν την ήθελαν πια. Αργότερα όταν ζήτησε από τους μαθητές της να φέρουν τα 'κατοικίδιά' τους στο σχολείο, συνειδητοποίησε πως πολλές οικογένειες είχαν στο σπίτι τους παράνομα άγρια ζώα από τις κολομβιανές ζούγκλες.

Ο αριθμός των ζώων υπό τη φροντίδα της άρχισε να μεγαλώνει και σήμερα έχει φτάσει να βοηθά περίπου 800 ζώα στη Villa Lorena, από παγώνια με εγκαύματα μέχρι κουτσά φλαμίνγκο, τυφλές μαϊμούδες και ακρωτηριασμένους ελέφαντες. Τα περισσότερα ζώα βρίσκονται σε περιορισμένους χώρους, ενώ άλλα όπως τα ιγκουάνα περιφέρονται ελεύθερα στο χώρο του καταφυγίου. Η Τόρες επιζεί με δωρεές και με το μισθό της εκπαιδευτικού.

"Αφιερώσαμε τις ζωές μας στη φροντίδα αυτών των ζώων χωρίς ούτε μία δραχμή από το κράτος " λέει η Τόρες. Τα περισσότερα ζώα, σύμφωνα με την ίδια, εγκαταλείφθηκαν από τους γονείς τους στη φύση ή βρέθηκαν να περιφέρονται στους δρόμους του Κάλι. Η ίδια, αντιτίθεται στην έκθεση ζώων σε τσίρκο ή ζωολογικούς κήπους και αποφάσισε να κρατήσει το καταφύγιο κλειστό για το κοινό.

http://www.local6.com/news/10726779/detail.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: