Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

13 Δεκ 2007

Κυνομαχιών συνέχεια

Με κουτάβια «προπονούσαν» σκύλους –δολοφόνους

Κουτάβια κομματιασμένα. Ζώα που έσβησαν από θανατηφόρα δαγκώματα σκυλιών που έχουν εκπαιδευτεί να πρωταγωνιστούν σε κυνομαχίες. Στο Μαρκόπουλο σε ένα παλιό χοιροστάσιο φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι δεκάδες αδέσποτα έγιναν τροφή και μέρος της εκπαίδευσης που περνούν πιτ μπουλ και ροντβαιλερ πριν μπουν σε κυνομαχίες. Δεμένα σε αλυσίδες τα αδέσποτα δέχονταν επιθέσεις από τους μαχητές σκύλους και λύγιζαν δαγκωμένα στο λαιμό και το στήθος.
Η εκπαίδευση ενός σκυλού μαχητή διαρκεί μήνες. Ξεκινά με δαγκώματα σε λάστιχα και ειδικά προστατευτικά και συνοδεύεται από χτυπήματα σε όλο τους το σώμα για να συνδυάσουν κάθε επίθεση με τον πόνο. Το σημαντικότερο στάδιο όμως είναι το κομμάτι που τα πιτ μπουλ θα γευτούν αίμα. Σε αυτό το βήμα δεκάδες αδέσποτα φαίνεται να κομματιάστηκαν στο Μαρκόπουλο. Οι φιλοζωικές οργανώσεις επικήρυξαν τους δράστες.
Ήδη η αστυνομία έχει εντοπίσει δυο άνδρες ένα πατέρα και το γιο του που φαίνεται να συμμετείχαν στην κατακρεούργηση των ζώων παίρνοντας 100 ευρώ το κεφάλι.

από alpha tv


Περιμένω να ακούσω τις ποινές τους...Αν υπάρξουν. Είναι πραγματικά πολύ απογοητευτικό πως κάποιες ζωές χάνονται, χωρίς κανείς να χύσει ένα δάκρυ. Χάνονται σαν αντικείμενα άψυχα, που κανείς δεν νοιάστηκε αν πονούν, αν λυπούνται...αν ήθελαν αγάπη και μία καλύτερη ζωή. Τα ζώα είναι εργαλεία για το ανθρώπινο είδος. Είτε πρόκειται για το σκύλο των κυνομαχιών, την αγελάδα στο πιάτο σου ή το μαϊμουδάκι στο πειραματικό εργαστήριο. Έχουμε χτίσει τον "πολιτισμό" μας πάνω στον πόνο και στο αίμα των αδυνάτων - ανθρώπων και μη. Μήπως έχει έρθει η ώρα για μαζική αναθεώρηση; Ξυπνάτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: