Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

31 Μαΐ 2007

Γουρούνια...σε βιτρίνα


Φαίνεται πως η βιομηχανία κρέατος τα έχει βρει σκούρα όσον αφορά τη δημόσια εικόνα της λόγω των εκστρατειών ενημέρωσης των φιλοζωϊκών ομάδων σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στις βιομηχανικές φάρμες και τα σφαγεία. Αυτή τη φορά οι κτηνοτρόφοι της Ολλανδίας προσπάθησαν να προωθήσουν νέα "μόδα". Ξεκίνησαν μία διαφημιστική καμπάνια για εκτροφεία γουρουνιών που οι πολίτες έχουν το ελεύθερο να επισκεφτούν και μέσα από βιτρίνες να δουν τον τρόπο που ζουν τα ζώα....Η καμπάνια αυτή είχε στόχο να προωθηθούν τα εκτροφεία γουρουνιών και η κατανάλωση κρέατος, γιατί τον τελευταίο καιρό στην Ολλανδία, είχαν πληγεί από συνεχείς επιθέσεις ομάδων για τα δικαιώματα των ζώων.

Ωστόσο ο αρμόδιος ελεγκτικός οργανισμός για τη διαφήμιση είχε άλλη γνώμη. Ζήτησε και πέτυχε το τερματισμό της καμπάνιας, γιατί παραπλανούσε τους πολίτες μέσω των διαφημίσεων και της ιστοσελίδα της ότι όλα τα εκτροφεία γουρουνιών είναι ...'πολιτισμένα'.


Η είδηση από την πηγή ενημέρωσης των εκτροφέων γουρουνιών
Activists nuisance for pig sympathy campaign
25 May 2007

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση άνοιξε έπειτα από ενέργειες του κόμματος για τα δικαιώματα των ζώων που κατέχει δύο έδρες στο Κοινοβούλιο της Ολλανδίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: