Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

5 Μαΐ 2007

Διαμαρτυρία PETA στην Αθήνα


«Μόνο οι άνθρωποι των σπηλαίων φορούν γούνες»

Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ

Από τη διαμαρτυρία στη Βουκουρεστίου
Φόρεσαν τις γούνες που κάποιοι φορούσαν στο παρελθόν και πέταξαν με αηδία, όταν πληροφορήθηκαν πώς φτιάχνονται. Κράτησαν ρόπαλα στα χέρια και ως άλλοι Νεάντερταλ διαδήλωσαν φωνάζοντας ότι «Μόνο οι άνθρωποι των σπηλαίων φορούν γούνες».

Τα μέλη της Οργάνωσης για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (People for Ethical Treatment of Animals) έχοντας στο πλευρό τους φιλοζωικά σωματεία και φιλόζωους από την Ελλάδα «χτύπησαν» ξανά στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά, στην οδό Βουκουρεστίου 13, έξω από το κατάστημα Burberry ή αλλιώς «bloodyburberry», όπως ονομάζουν την εταιρεία που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί γούνα.

Οι εικόνες των ζώων που καταλήγουν να ακρωτηριάζονται μόνα τους (!) κόβοντας με τα ίδια τους τα δόντια το παγιδευμένο μέλος τους για να ξεφύγουν από τις παγίδες, οι τρόποι θανάτωσής τους στα εκτροφεία γούνας με δηλητηριώδη αέρια, ηλεκτροπληξία ακόμη και σπάσιμο του αυχένα, δεν ήταν ικανά για να συγκινήσουν τη διοίκηση της Burberry.

«Μπορεί η Burberry να είναι γνωστή για το καρό ύφασμά της, δυστυχώς όμως η χρήση αληθινής γούνας κάνει το όνομά της συνώνυμο με την καταφανή σκληρότητα και τη δυστυχία...».

«Οταν υπάρχουν τόσοι εναλλακτικοί τρόποι από την αληθινή γούνα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για εσάς να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη γούνα ζώων που βασανίζονται στα σχέδιά σας. Δεν είμαστε άνθρωποι των σπηλαίων. Ακολουθήστε τα παραδείγματα άλλων μεγάλων σχεδιαστών που αρνούνται να χρησιμοποιήσουν αληθινή γούνα. Το γδάρσιμο της πλάτης μιας αλεπούς δεν σας κάνει σχεδιαστικές ιδιοφυΐα», ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή που έστειλε η ΡΕΤΑ στις 12 Σεπτεμβρίου του 2006 στην εταιρεία.

«Οι Νεάντερταλ δεν ήταν γνωστοί για την αίσθηση μόδας, την καλλιεργημένη αντίληψή τους ή τη συμπόνια τους. Στον 21ο αιώνα -με τόσες πολές εναλλακτικές δυνατότητες με στιλ και άνεση, αντί για γούνες Burberry συνεχίζει να στηρίζει μία από τις πιο αιματηρές και τρομερές βιομηχανίες στον πλανήτη», λέει η Νόεμι Βεντούρα, ακτιβίστρια της ΡΕΤΑ.

Αν αντέχετε να δείτε το βίντεο που δεν λύγισε τη διοίκηση της εταιρείας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΡΕΤΑ (www.bloodyburberry.com/videos.asp).


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/05/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: