Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

25 Νοε 2006

Κόμμα υπέρ των Ζώων στη Βουλή της Ολλανδίας

Ελπίδα καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τα ζώα
--- για πρώτη φορά απέκτησαν 'τη δική τους φωνή' σε κοινοβούλιο.


Στην Ολλανδία το κόμμα Υπέρ των Ζώων (PvdD) κατάφερε να κερδίσει δύο θέσεις στη Βουλή στις εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας. Η ηγέτις του κόμματος Μαριάνε Τίμε έκανε λόγο για "ιστορική ρήξη" με το παρελθόν, ενώ η υπαρχηγός της Εστερ Ούβεχαντ χαρακτήρισε την επιτυχία αυτή των φιλόζωων "μοναδική στον κόσμο".
Το Κόμμα υπέρ των Ζώων, το οποίο έχει ηλικία δύο ετών, κηρύσσει ότι τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, είναι όντα που διαθέτουν συνείδηση και αισθήματα και επομένως έχουν και αυτά το ηθικό δικαίωμα να διεκδικούν σεβασμό από τον άνθρωπο.

Η Τίμε υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους της να εργασθεί "για να δοθεί μία πραγματική ευκαιρία στην κοινωνία για τα ζώα" και προέβλεψε ότι η ψήφος τους "αρχίζοντας από την Ολλανδία, θα αλλάξει τον κόσμο, με μικρά, αλλά αποφασιστικά βήματα".Ενας από τους πρώτους στόχους που θα διεκδικήσει το Κόμμα υπέρ των Ζώων είναι να σταματήσει ο ευνουχισμός χωρίς αναισθητικό των 7 εκατομμυρίων περίπου χοίρων που στειρώνονται κάθε χρόνο στην Ολλανδία -- μία πρακτική που επιεικώς χαρακτηρίζεται από τους φιλόζωους βάναυση.

Δυστυχώς το κόμμα από ότι φαίνεται δεν προβλέπεται να υπερασπιστεί το δικαίωμα στη ζωή όλων των άτυχων ζώων που καταλήγουν στα σφαγεία, τουλάχιστον προς το παρόν. Είναι δύσκολο να αλλάξει το καθεστώς που ισχύει, θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες ακόμη, αλλά τουλάχιστον γίνεται ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Άντε και στα δικά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: