Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

25 Νοε 2006

Κότες έτρωγαν χρωστικές ουσίες

Κάθε φορά που πέφτει στα χέρια μου είδηση με θύμα ζώο, διαβάζοντας το χρονικό και τις λεπτομέρειες της εκάστοτε περίπτωσης κακοποίησης, νιώθω πως έχω δει τόση βαρβαρότητα όλο αυτόν τον καιρό που ασχολούμαι με τα δικαιώματα των ζώων που τίποτα δεν μπορεί πια να με εκπλήξει. Και όμως. Πάντοτε βρίσκεται κάτι παραπάνω και από την πιο αρρωστημένη φαντασία, για να μου αποδείξει πως η ανθρώπινη κακία και ηλιθιότητα μαζί - με μόνο στόχο το κέρδος...ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.
Αυτή τη φορά η είδηση ήρθε από την Κίνα όπου πτηνοτρόφοι τάιζαν τις κότες με χρωστικές ουσίες...προκειμένου τα αυγά τους να έχουν πιο κόκκινο κρόκο. 5.οοο κότες θανατώθηκαν λόγω του περιστατικού ενώ στην αγορά διοχετεύθηκαν αυγά που περιέχουν Σουδάν ΙΙ, η οποία είναι μία καρκινογόνος χρωστική. Πρόκειται για το δεύτερο σκάνδαλο του είδους στην Κίνα μετά την περυσινή ανακάλυψη της χρωστικής Σουδάν Α σε προϊόντα της αλυσίδα τηγανητού κοτόπουλου Κεντάκι που πωλούνταν στη χώρα.

Ως πότε οι καταναλωτές θα κλείνουν τα μάτια μπροστά στις συνέπειες των διατροφικών τους επιλογών και του τρόπου ζωής τους; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να δει κανείς το αυτονόητο και να κλείσει τα αυτιά στα ψέμματα που του ταϊζει το σύστημα; Η βιομηχανία του κρέατος δεν εχει ιερό και όσιο --- η δύναμη είναι στο δικό μας χέρι. Και ο μόνος τρόπος να τους χτυπήσουμε είναι μέσο της αγοραστικής δύναμής μας, όσο μικρή και να είναι αυτή.
Πρέπει να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε μία βιομηχανία που μας 'φαρμακώνει' ενώ ταυτόχρονα σκοτώνει αθώες ψυχές.














Η ζωή τους είναι στα χέρια μας.
Όπως και η δική μας υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: