Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

1 Ιουλ 2009

Σώστε τις γάτες, σφάξτε τα γουρούνια…


Είναι μία από τις πολλές ιστορίες που φτάνουν στα μίντια και πραγματικά φέρνουν τους ανθρώπους που παλεύουν για τα δικαιώματα των ζώων στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Όχι γιατί δεν χαίρονται για την απελευθέρωση του οποιουδήποτε ζώου από τη μοίρα του σκλάβου αλλά γιατί υπογραμμίζουν τα διπλά στάνταρ που εφαρμόζει ο μέσος άνθρωπος όταν πρόκειται για τη συμπεριφορά προς τα 'κατοικίδια' ζώα σε σύγκριση με τα ζώα 'εκτροφής'.

Στα διεθνή νέα της ιστοσελίδας Yahoo, δημοσιεύθηκε χθες η παρακάτω είδηση:

Ακτιβιστές στη Σαγκάη απελευθέρωσαν 300 γάτες από έμπορο που αγόρασε τα κλεμμένα κατοικίδια ζώα για να τα πουλήσει σε εστιατόρια στη νότια Κίνα.

Οι ακτιβιστές που ειδοποιήθηκαν από φιλόζωο, βρήκαν 22 κλουβιά από μπαμπού έτοιμα για φόρτωμα και αποστολή στην επαρχία Γκουάνγκντόνγκ. Τα περισσότερα ζώα επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους, αλλά τρεις από τις γάτες ήταν νεκρές ενώ πολλές είχαν σπασμένα πόδια, αναφέρει το ρεπορτάζ.

"Οι γάτες κακοποιήθηκαν. Πετάνε τα κλουβιά πάνω στα φορτηγά αντί να τα φορτώσουν όπως πρέπει. Οι γάτες που επιβιώνουν καταλήγουν σε σούπες στα εστιατόρια", δήλωσε ένας από τους ακτιβιστές.

Το υπόλοιπο άρθρο εδώ


Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν οι συγκεκριμένοι ακτιβιστές είναι χορτοφάγοι αλλά κάτι μου λέει πως αν βάλω στοίχημα πως δεν είναι, θα το κερδίσω. Μάλιστα να υπογραμμίσω πως ο ακτιβιστής σχολιάζει ότι δεν φορτώνουν τα κλουβιά στα φορτηγά όπως πρέπει (δηλαδή αν η πρακτική ήταν πιο ανθρώπινη, δεν θα είχε πρόβλημα με τις γάτες-σφαγεία;) Δεν είναι μόνο όμως οι ακτιβιστές που εφαρμόζουν διπλά στάνταρ, σώζοντας τις γάτες ενώ τρώνε άλλα ζώα που έχουν κακοποιηθεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο πριν φτάσουν στο τραπέζι τους…Είναι και όλοι οι υπόλοιποι πτωματοφάγοι, που θα διαβάσουν την παραπάνω είδηση και θα τους σηκωθεί η τρίχα από φρίκη για την βαρβαρότητα των Κινέζων να τρώνε γάτες και σκύλους. Αυτά, προτού πάνε στη γωνία να αγοράσουν σουβλάκι, κομμάτια πτώματος από ένα άλλο ζώο που δεν είχε την τύχη να γεννηθεί ‘κατοικίδιο’ .

Και η ερώτηση είναι…Τι θα συνέβαινε εδώ στη Δύση, αν κάποιοι ακτιβιστές έσωζαν 300 γουρούνια από τη σφαγή; Θα γίνονταν αποδεκτοί ως ήρωες –όπως οι Κινέζοι ακτιβιστές που έσωσαν τις γάτες- ή θα χαρακτηρίζονταν τρομοκράτες, γραφικοί ή επικίνδυνοι; Νομίζω πως η απάντηση είναι αναμενόμενη και η πραγματικότητα θλιβερή. Η ηθική παράνοιά μας συνεχίζεται ακάθεκτη…

Συνεχώς ξεχνάμε (γιατί μας βολεύει) πως ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: