Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

29 Μαρ 2007

Κυνήγι φώκιας στον Καναδά


Blog της Rebecca Aldworth
που βρίσκεται στον Καναδά και παρακολουθεί για ένατη χρονιά
τη μαζική δολοφονία των μωρών.
http://hsus.typepad.com/seals/


Μάρτιος 21, 2007
Αυτή τη στιγμή στον Κόλπο του St. Lawrence οι νεαρές φώκιες πεθαίνουν κατά χιλιάδες. Και το κυνήγι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Τα μωρά πρέπει να παραμείνουν στον πάγο μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά και να αρχίσουν να κολυμπούν, αλλά το φαινόμενο του θερμοκηπίου καταστρέφει το οικοσύστημά τους. Φέτος ο πάγος ήρθε αργά και είναι πολύ λεπτός. Οι καταιγίδες του χειμώνα έσπασαν τον πάγο, και οι δυνατοί άνεμοι παρέσυραν 260.000 νεογέννητες φώκιες στον Ατλαντικό ωκεανό. Τα μωρά δεν είναι ακόμη δυνατά και δεν μπορούν να κολυμπήσουν, οπότε πνίγονται.

Πολλοί εκτιμούν πως χιλιάδες ακόμη μωρά θα πεθάνουν πριν ακόμη αρχίσει το κυνήγι. Ωστόσο, και αυτά που θα γλιτώσουν από τις καιρικές συνθήκες, θα δολοφονηθούν από τους κυνηγούς που ετοιμάζουν ήδη τα πλοία τους. Σήμερα θα πετάξουμε πάνω από τους πάγους για να καταγράψουμε οι ίδιοι την καταστροφή. Η οργάνωση Humane Society of United States θα είναι παρούσα και θα καταγράψει με κάμερες την εξέλιξη αυτής της τραγωδίας.

Τουλάχιστον 354,344 φώκιες δολοφονήθηκαν πέρσι. Σχεδόν όλες ήταν μωρά 12 ημερών.

Μάρτιος 23, 2007
Η τραγωδία συνεχίζεται στον Κόλπο St. Lawrence. Σήμερα πετάξαμε πάνω από την περιοχή που η Καναδική κυβέρνηση μας είπε πως θα βρούμε τα μωρά. Αντί για 260.000 μωρά ωστόσο, εμείς είδαμε μόνο ένα. Ένα μωρό φώκια, ακόμη καλυμμένο με την άσπρη γούνα του, να προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί πάνω σε ένα λεπτό κομμάτι πάγου, περικυκλωμένο από νερό. Στον απέραντο ωκεανό, αυτό το μωρό έδειχνε τόσο μικρό, και μόνο, τελείως αβοήθητο. Δίπλα στο ελικόπτερο ήταν η Gitte Seeberg, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να είναι μάρτυρας σε αυτή τη τραγωδία όπου το κυνήγι της φώκιας υποτίθεται πως αρχίζει σε λίγες ημέρες από τώρα. Όπως κι εγώ, σοκαρίστηκε από την κατάσταση του πάγου και από το γεγονός πως τόσα μικρά έχουν ήδη πεθάνει.

Δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω πως οι ηγέτες του Καναδά επιτρέπουν τη σφαγή των μικρών για τη γούνα τους, τη στιγμή που ήδη έχουν πληγεί ως πληθυσμός λόγω της κλιματικής αλλαγής. Και παίρνω κουράγιο γνωρίζοντας πως άλλοι ηγέτες στην Ευρώπη κάνουν βήματα για να κλείσει αυτή η αγορά. Για πρώτη φορά το τέλος του κυνηγιού φαίνεται στον ορίζοντα.

Μάρτιος 26, 2007

© The HSUS
Χθες πετάξαμε πάνω από τον Κόλπο του St. Lawrence για δύο ώρες προκειμένου να βρούμε φώκιες. Καλύψαμε τις περιοχές που σύμφωνα με τις εικόνες του δορυφόρου έχουν τον πιο συμπαγή πάγο στον Κόλπο αλλά το μόνο που είδαμε τελικά ήτα σπασμένα κομμάτια πάγου να επιπλέουν, τόσο μικρά που μετα βίας σηκώνουν το βάρος μίας ενήλικης φώκιας. Συναντήσαμε κάποιες από αυτές διασκορπισμένες στην περιοχή, αλλά ούτε ένα μωρό. Ωστόσο, τα πλοία των κυνηγών ετοιμάζονται για τα Νησιά Magdalene και ίσως ξεκινήσουν και σήμερα. Αυτό σημαίνει πως το κυνήγι των μωρών πιθανό να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα.

Επειδή δεν υπάρχουν καθόλου μωρά στο νότιο Κόλπο, είναι σίγουρο πως οι κυνηγοί θα τραβήξουν βόρεια προς το Strait of Belle Isle.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Καναδικής κυβέρνησης, υπάρχει ένα μικρός αριθμός μωρών εκεί. Να σημειωθεί πως η Καναδική κυβέρνηση παρέχει δωρεάν πτήσεις με ελικόπτερο στους κυνηγούς ώστε να εντοπίζουν τη θέση των μικρών.

Δεν μπορώ να το πιστέψω πως η κυβέρνηση θα αφήσει τη σφαγή να εξελιχθεί, αλλά δυστυχώς έτσι θα γίνει. Η κακή κατάσταση των πάγων έχει προκαλέσει ήδη το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων μωρών. Οι κυνηγοί θα βρουν τις μικρές φώκιες που επιβίωσαν και με τη βοήθεια της καναδικής κυβέρνησης, θα τις δολοφονήσουν με χτυπήματα μέχρι θανάτου μόνο και μόνο για τη γούνα τους.
Ό,τι και να συμβεί, θα είμαστε εκεί, και θα είμαστε μάρτυρες, έτοιμοι να ξεσκεπάσουμε το δράμα των ζώων αυτών σε όλο το κόσμο.

Μάρτιος 28, 2007
Στα εννιά χρόνια που παρακολουθώ το κυνήγι φώκιας, είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο άσχημες συνθήκες. Τίποτα δεν θα μπορούσε να με προετοιμάσει για αυτήν την εικόνα καταστροφής. Η περιοχή που ζουν οι φώκιες του Καναδά λιώνει και περιμένουμε ένα ποσοστό 100% θνησιμότητας για τα 260.000 μωρά που γεννήθηκαν φέτος στον Κόλπο St. Lawrence, σύμφωνα με τα στοιχεία της Καναδικής κυβέρνησης.
Χθες συνεχίσαμε να πετούμε για ώρες πάνω από το βόρειο Κόλπο. Βρήκαμε πάγο που μοιάζει με τον λεπτό πάγο στα νότια - -- μικρά κομμάτια που επιπλέουν πάνω στο νερό. Βρήκαμε γύρω στις 200 ενήλικες φώκιες, αλλά καθόλου μωρά. Οι ενήλικες φώκιες είναι οι τυχερές. Δεν είναι αυτές ο στόχος των κυνηγών.

Το αρμόδιο τμήμα της Καναδικής Κυβέρνησης, αναμένεται να ανακοινώσει τον αριθμό των μωρών που θα θανατωθούν φέτος, την Παρασκευή. Και αυτή τη στιγμή, η καναδική κυβέρνηση πετάει πάνω από τους πάγους, βοηθώντας τους κυνηγούς και συλλέγοντας στοιχεία δωρεάν. Σε λίγες ημέρες που θα ξεκινήσει η σφαγή, τα μωρά δεν θα έχουν καμία ελπίδα να γλιτώσουν. Οι κυνηγοί θα ξέρουν ακριβώς που θα τα βρουν.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΦΡΙΚΗ



20 Μαρ 2007

Πόλεμος μεταξύ μπαμπουίνων και ανθρώπων


Στο παρελθόν ο άνθρωπος ζούσε πιο αρμονικά με τα μη-ανθρώπινα ζώα. Μοιράζονταν πολλές φορές τον ίδιο τόπο, χωρίς ο ένας να ενοχλεί τον άλλον. Με τον τρόπο που έχουμε επηρεάσει το περιβάλλον και τον τρόπο που λειτουργεί, έχουμε επέμβει στα περισσότερα οικοσυστήματα του πλανήτη. Αποτέλεσμα, όσο περνούν τα χρόνια, βλέπουμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όλο και περισσότερες περιπτώσεις που ο άνθρωπος έρχεται σε σύγκρουση με τα μη-ανθρώπινα ζώα και βρίσκονται και οι δύο να διεκδικούν το ίδιο οικοσύστημα.

Στη Νότια Αφρική άνθρωποι έχουν κυρήξει πόλεμο ενάντια στους μπαμπουίνους, γιατί οι τελευταίοι κάνουν επιδρομές στις καλλιέργειες και τις τρώνε. Δεν χρειάζεται να αναρωτηθεί κανείς γιατί οι μπαμπουίνοι αποφάσισαν να προβούν σε τέτοιες ενέργειες. Η απάντηση έρχεται τελείως αναμενόμενη. Η επέκταση των πόλεων και των χωριών στη συγκεκριμένη χερσόνησο στέρησε ζωτικό χώρο όπου έτρωγαν και κυκλοφορούσαν πάνω από 350 μπαμπουίνοι.

Έτσι αντί να ψάχνουν για τροφή στο δάσος, τα ζώα πλέον ψάχνουν σε σκουπιδοτενεκέδες ακόμη και σε κουζίνες ανθρώπων που έχουν κλέψει τη γη τους. Κάποιες ημέρες ολόκληρες γειτονιές παρουσιάζουν εικόνες εξέγερσης αφού παντού υπάρχουν αναποδογυρισμένοι κάδοι και σκισμένες σακούλες.

Κάτοικος λέει πως οι μπαμπουίνοι έχουν μπει στο σπίτι του τουλάχιστον πέντε φορές. Ανοίγουν το ψυγείο και τα ντουλάπια και κλέβουν φαγητό...Δίκαιο μου ακούγεται!

Οι κάτοικοι ζητούν από την οργάνωση που προστατεύει τα ζώα να τα μετακινήσει σε άλλη τοποθεσία ή να περιφράξει το χώρο που μένουν. Άλλοι ζητούν από την κυβέρνηση να σκοτώσει τους μπαμπουίνους, κάτι που προς το παρόν απαγορεύεται αυστηρά.

Ωστόσο κάποιοι πήραν το νόμο στα χέρια τους κι έτσι τον τελευταίο καιρό 30 μπαμπουίνοι δολοφονήθηκαν, είτε με όπλα είτε με δηλητήριο......

Διαβάστε την υπόλοιπη ιστορία εδώ..

http://abcnews.go.com/International/story?id=2958026

Όλα καταλήγουν σε μία απλή διαπίστωση. Χρησιμοποιώντας τα λόγια της Jenni Trehowen, "Δεν χρειάζεται να σου αρέσουν οι μπαμπουίνοι. Δεν είναι απαραίτητο να αγαπάς τις αρκούδες ή τους λύκους, αλλά αν μάθεις να αποδέχεσαι το δικαίωμά τους να υπάρχουν τότε έχεις τη λύση. Χρειαζόμαστε μερικά μικρά βήματα στην καθημερινή ζωή μας ώστε να μπορούμε στην πραγματικότητα να απολαύσουμε τον πλανήτη μαζί, αντί να ξοδεύουμε το χρόνο μας σκεφτόμενοι πως είμαστε το κυρίαρχο είδος και όλα μας ανήκουν"¨.




9 Μαρ 2007

Αγελάδες σκότωσαν κτηνοτρόφους

Εξαγριωμένες αγελάδες σκότωσαν κτηνοτρόφους

Είναι το δικαίωμα της κάθε μητέρας να προστατέψει το παιδί της πάση θυσία. Τι κάνει μία αγελάδα τόσο έξαλλη ώστε να επιτεθεί και να σκοτώσει έναν άνθρωπο;

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Φεβρουαρίου, δύο κτηνοτρόφοι/γαλακτοπαραγωγοί ποδοπατήθηκαν άγρια από αγελάδες και έχασαν τη ζωή τους, σε δύο διαφορετικά επεισόδια, που αφορούν το ίδιο έγκλημα κατά της φύσης.

Στο Οχάιο των ΗΠΑ, μία αγελάδα σκότωσε τον κτηνοτρόφο
όταν προσπάθησε να της πάρει το μωρό

Tiny Url: http://tinyurl.com/34lkfh

Στην Αυστραλία, μία γυναίκα κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή της για τον ίδιο ακριβώς λόγο -
Την ώρα που αυτή και ο σύζυγός της απομάκρυναν μοσχαράκια από τις μαμάδες τους,
μία αγελάδα χήμιξε πάνω στην πόρτα και χτύπησε θανάσιμα τη γυναίκα

http://tinyurl.com/399qje

Οι αγελάδες είναι σπάνια επιθετικές. Η ανθρώπινη παρέμβαση που απομακρύνει το μωρό από τη μητέρα του είναι η πιο απάνθρωπη ενέργεια που συμβαίνει μέσα στις γαλακτοπαραγωγικές φάρμες, μόνο και μόνο για τη γευστική ικανοποίηση κάποιων.

Οι διαφημίσεις με τις χαρούμενες αγελάδες που βόσκουν στα λιβάδεια με τα μωρά τους είναι προσβολή, και ένα φρικτό ψέμα. Το να είναι κανείς μάρτυρας τη στιγμή που το μοσχαράκι απομακρύνεται από τη μαμά του είναι φρικτό. Η αγελάδα μουγκρίζει και το μοσχαράκι κλαίει επίσης....

Ρεπορτάζ του 2001 στην εφημερίδα Canada's National Post αποκάλυψε πως "τα χαζά ζώα της φάρμας" είναι εξυπνότερα από ότι νομίζουμε και νιώθουν τον πόνο όπως κι εμείς...

Σύμφωνα με εκείνο το δημοσίευμα :

"Οι αγελάδες έχουν την ικανότητα να σκέφτονται λογικά. Τα πρόβατα έχουν απίστευτο μνημονικό. Τα γουρούνια έχουν συναισθήματα που συναντούμε στους ανθρώπους"

http://www.canadapost.com

Καναδοί ερευνητές έχουν μελετήσει και αποδείξει πως οι αγελάδες στις φάρμες είναι πολύ πιο ευαίσθητα όντα από ότι θέλουν να πιστεύουν οι κτηνοτρόφοι και οι καταναλωτές για να έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους...

Robert Cohen
http://www.notmilk. com


ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ;




Πριν αγοράσετε γάλα,
σκεφτείτε για ένα λεπτό
αν η δική σας γευστική ευχαρίστηση
αξίζει τον πόνο & τη θλίψη
τόσων ψυχών...

8 Μαρ 2007

Τα ψάρια δεν είναι λαχανικά!

Τα ψάρια νιώθουν πόνο

Αν και είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι και τα ψάρια νιώθουν πόνο όπως όλα τα υπόλοιπα ζώα, για μερικούς ανθρώπους εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως "λαχανικά που κολυμπούν". Πιστεύω πως όλοι έχετε ακούσει την ερώτηση -αφού έχετε δηλώσει ότι είστε χορτοφάγος - "Δηλαδή δεν τρως ούτε ψάρια;"

Στην πραγματικότητα, όσον αφορά στην ικανότητά τους να νιώσουν πόνο, τα ψάρια έχουν τις ίδιες αντιδράσεις με έναν σκύλο, μία γάτα ή άλλα ζώα. Ο Δρ. Ντόναλντ Μπρουμ, επιστημονικός σύμβουλος της Βρετανικής κυβέρνησης, εξηγεί : " Τα επιστημονικά δεδομένα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαρα. Ανατομικά, φυσιολογικά και βιολογικά, το σύστημα πόνου στα ψάρια είναι αναλογικά το ίδιο με τα θηλαστικά και τα πτηνά.

Πράγματι, νευρο-βιολόγοι έχουν από χρόνια αναγνωρίσει πως τα ψάρια διαθέτουν ένα νευρικό σύστημα που κατανοεί και ανταποκρίνεται στον πόνο, και οποιοσδήποτε διαθέτει βασικές γνώσεις βιολογίας γνωρίζει πως τα ψάρια έχουν νεύρα και εγκέφαλο που αντιλαμβάνεται τον πόνο, όπως συμβαίνει και με τα άλλα ζώα.

Οι επιστήμονες μας λένε πως οι εγκέφαλοι των ψαριών και το νευρικό τους σύστημα μοιάζει με του ανθρώπου. Για παράδειγμα, τα ψάρια έχουν νευρο-μεταδότες όπως οι ενδορφίνες που βοηθούν στην αντιμετώπιση του πόνου. Ο ισχυρισμός ότι τα ψάρια δεν υποφέρουν είναι τόσο επιστημονικά άτοπος σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι η γη είναι επίπεδη.

Η Δρ. Σύλβια Ερλ, μία από τις κορυφαίες βιολόγους θαλάσσιας ζωής, δηλώνει : "Δεν θα μπορούσα να φάω έναν ροφό, για τους ίδιους λόγους που δεν θα έτρωγα κι έναν σκύλο. Τα ψάρια είναι έξυπνα, περίεργα, έχουν προσωπικότητες, και πονούν όταν πληγώνονται".

Υπάρχουν πάνω από 500 επιστημονικές έρευνες που καταγράφουν πως τα ψάρια είναι έξυπνα, χρησιμοποιούν εργαλεία, και ότι έχουν εντυπωσιακά καλή μνήμη (άλλος ένας μύθος που καταρρίπτεται) και περίπλοκες κοινωνικές δομές.

Ξέρατε ότι:
1. Τα ψάρια μιλούν μεταξύ τους με θορύβους χαμηλών συχνοτήτων που οι άνθρωποι δεν μπορούν να ακούσουν;
2. Τα ψάρια λατρεύουν να αγγίζονται και πολύ συχνά τρίβεται το ένα πάνω στο άλλο - όπως οι γάτες.
3. Κάποια ψάρια έχουν την τάση να διατηρούν ένα είδος 'κήπου' στο τόπο που μένουν όπου και μεγαλώνουν τα μωρά τους. Άλλα μαζεύουν πετρούλες από τον βυθό και φτιάνουν φωλιές όπου μπορούν να κρύβονται.
4. Μερικά ψάρια όταν θέλουν να προσελκύσουν το θηλυκό, της τραγουδάνε ενώ κάποια άλλα που ζουν στα ευρωπαϊκά παράλια αναλαμβάνουν τον ρόλο της μαμάς για τα μικρά όταν το θηλυκό για κάποιο λόγο πάθει κάτι

Εσύ δεν θα πονούσες με ένα αγκίστρι στα χείλια σου;

Έρευνα που διήρκησε δύο χρόνια από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Εδινμβούργου και του Ινστιτούτου Ρόζλιν της Μ. Βρετανίας απέδειξε αυτό που οι βιολόγοι έχουν παραδεχθεί εδώ και χρόνια : Τα ψάρια πονούν όταν αγκιστρώνονται και πεθαίνουν από ασφυξία όταν τα βγάζουμε από το νερό, καθώς δεν μπορούν να αναπνεύσουν. Η Δρ. Λιν Σνέντον που υπήρξε επικεφαλής της έρευνας αυτής είπε :"Πράγματι, πρόκειται για ένα ηθικό ερώτημα. Είναι η δική σου ευχαρίστηση σημαντικότερη από τον πόνο του ψαριού;"

Επιλέξτε την αποχή!

Τα ψάρια υποφέρουν φρικτά στο ταξίδι τους από τη θάλασσα στην αγορά. Τα εμπορικά ψαράδικα πλοία χρησιμοποιούν τεράστια δίχτυα, μερικά από τα οποία εκτείνονται πραγματικά για χιλιόμετρα, και καταπίνουν τα πάντα και τον καθένα στο πέρασμά τους. Τα ψάρια βγαίνουν από τα δίχτυα με το δέρμα τους κατεστραμμένο από το σύρσιμο πάνω σε βράχια, αλλά και άλλα ψάρια.

Τα ψάρια είναι συχνά μολυσμένα με υδράργυρο (που προκαλεί απίστευτη ζημιά στον ανθρώπινο εγκέφαλο), τοξικά, χημικά, διοξίνες (που προκαλούν καρκίνο, προβλήματα στο νευρικό σύστημα) και βακτήρια.

---
Το τι συμβαίνει στα ψάρια πριν καταλήξουν στο πιάτο του καταναλωτή δεν είναι τίποτα άλλο παρά βία - είτε παράγονται σε ιχθυοκαλλιέργειες είτε είναι 'ελευθέρας βοσκής'. Τα ψάρια τυγχάνουν μίας συμπεριφοράς που θα τιμωρούνταν με πρόστιμο αν ήταν άλλα ζώα στη θέση τους.

πηγή: http://www.nofishing.net/

4 Μαρ 2007

Κατσίκες σε πειράματα...υποβρυχίων!

... του βρετανικού ναυτικού!



Υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων απαιτούν το τέλος της χρήσης αιγών σε επίπονα στρατιωτικά πειράματα στο Χάμπσαϊρ, Μ. Βρετανία. Τα πειράματα, που διεξάγονται για λογαριασμό της επιχείρησης QinetiQ, σε εγκαταστάσεις στο Alverstoke, Gosport, περιλαμβάνουν την υποβολή των αιγών σε ακραίες συνθήκες πίεσης σε αεροστεγείς αίθουσες. Το Υπουργείο Άμυνας που χρηματοδοτεί τα πειράματα, υποστηρίζει πως τα πειράματα είναι απαραίτητα για να διασφαλισθεί η ασφάλεια όσων υπηρετούν στο Βασιλικό Ναυτικό , σε περιπτώσεις που θα χρειαστεί να διαφύγουν από υποβρύχιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία πραγματοποίησε 57 τέτοια πειράματα μέσα στο 2006, με θύματα τις κατσίκες. Καμία κατσίκα δεν πέθανε κατά τη διάρκεια των πειραμάτων στους πρώτους μήνες του έτους, η πιό πρόσφατη περίοδος για την οποία οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες. Ωστόσο εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας παραδέχθηκαν πως κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, οκτώ ζώα υπέστησα ευθανασία μετά από τα πειράματα. Από το 2000, συνολικά τα πειραμάτα φτάνουν τον αριθμό 406. Το υπουργείο που επιτηρεί τα πειράματα πάνω στις κατσίκες για πολλά χρόνια τώρα, και έχει παραβλέψει παρατυπίες, δηλώνει πως σε καμία περίπτωση τα ζώα δεν τοποθετούνται μέσα στο νερό ή κάτω από αυτό.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας είπε: "Η έρευνα για τα όρια πίεσης και χρόνου για τη διαφυγή από ένα βυθισμένο υποβρύχιο είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση της ασφάλειας του πληρώματος του ναυτικού, ώστε να έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και εξοπλισμό κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους.

Αυτή την περίοδο το Υπουργείο θα κληθεί να ανανεώσει την άδεια για τα πειράματα με κατσίκες, και εκπρόσωποί του δήλωσαν πως υπάρχει η πιθανότητα να μη συνεχιστούν, αλλά σε κάθε περίπτωση λαμβάνεται υπόψη η ανθρώπινη μεταχείριση των ζώων. Η απόφαση για τη συνέχιση ή όχι των πειραμάτων θα παρθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο Tom Harris, εκπρόσωπος για του Συνασπισμού για τα Δικαιώματα των Ζώων είπε: "Αντιτασσόμαστε στα πειράματα επειδή έχει αποδειχθεί κατ' επανάληψη πως έχουν πολύ λίγη σχέση με τις πραγματικές συνθήκες μίας τραγωδίας σε υποβρύχιο. Οι κατσίκες τοποθετούνται σε αεροστεγείς θαλάμους όπου υπάρχει πίεση που μιμείται την πίεση που υπάρχει σε ένα υποβρύχιο που βυθίζεται. Στόχος είναι να δουν πόσο θα αντέξουν τα ζώα και τι επιπτώσεις έχει αυτό στην υγεία τους. Τα πειράματα είναι επίπονα και απαιτούμε οι δοκιμές να τελειώσουν αμέσως. Επειδή η κατσίκα δεν πεθαίνει κατά το πείραμα, δεν σημαίνει πως δεν υποφέρει"

Τον περασμένο μήνα 12 ακτιβιστές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης που πραγματοποιεί τα πειράματα.

http://www.thisishampshire.net/

http://www.thisishampshire.net/display.var.1230852.0.0.php#comments_form

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΝΤΕΣ ΑΓΓΛΙΚΑ
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Veg Humour

Στο είπα πως θα έχουμε πρόβλημα
αν κάνεις τους ανθρώπους ελευθέρας βοσκής!





Οφείλω να ομολογήσω πως πέθανα στο γέλιο
όταν πνίγηκες από κόκκαλο κοτόπουλου!

http://www.vegetus.org/vegtoon/vegtoon.html