Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

4 Μαρ 2007

Κατσίκες σε πειράματα...υποβρυχίων!

... του βρετανικού ναυτικού!



Υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων απαιτούν το τέλος της χρήσης αιγών σε επίπονα στρατιωτικά πειράματα στο Χάμπσαϊρ, Μ. Βρετανία. Τα πειράματα, που διεξάγονται για λογαριασμό της επιχείρησης QinetiQ, σε εγκαταστάσεις στο Alverstoke, Gosport, περιλαμβάνουν την υποβολή των αιγών σε ακραίες συνθήκες πίεσης σε αεροστεγείς αίθουσες. Το Υπουργείο Άμυνας που χρηματοδοτεί τα πειράματα, υποστηρίζει πως τα πειράματα είναι απαραίτητα για να διασφαλισθεί η ασφάλεια όσων υπηρετούν στο Βασιλικό Ναυτικό , σε περιπτώσεις που θα χρειαστεί να διαφύγουν από υποβρύχιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία πραγματοποίησε 57 τέτοια πειράματα μέσα στο 2006, με θύματα τις κατσίκες. Καμία κατσίκα δεν πέθανε κατά τη διάρκεια των πειραμάτων στους πρώτους μήνες του έτους, η πιό πρόσφατη περίοδος για την οποία οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες. Ωστόσο εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας παραδέχθηκαν πως κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, οκτώ ζώα υπέστησα ευθανασία μετά από τα πειράματα. Από το 2000, συνολικά τα πειραμάτα φτάνουν τον αριθμό 406. Το υπουργείο που επιτηρεί τα πειράματα πάνω στις κατσίκες για πολλά χρόνια τώρα, και έχει παραβλέψει παρατυπίες, δηλώνει πως σε καμία περίπτωση τα ζώα δεν τοποθετούνται μέσα στο νερό ή κάτω από αυτό.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας είπε: "Η έρευνα για τα όρια πίεσης και χρόνου για τη διαφυγή από ένα βυθισμένο υποβρύχιο είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση της ασφάλειας του πληρώματος του ναυτικού, ώστε να έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και εξοπλισμό κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους.

Αυτή την περίοδο το Υπουργείο θα κληθεί να ανανεώσει την άδεια για τα πειράματα με κατσίκες, και εκπρόσωποί του δήλωσαν πως υπάρχει η πιθανότητα να μη συνεχιστούν, αλλά σε κάθε περίπτωση λαμβάνεται υπόψη η ανθρώπινη μεταχείριση των ζώων. Η απόφαση για τη συνέχιση ή όχι των πειραμάτων θα παρθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο Tom Harris, εκπρόσωπος για του Συνασπισμού για τα Δικαιώματα των Ζώων είπε: "Αντιτασσόμαστε στα πειράματα επειδή έχει αποδειχθεί κατ' επανάληψη πως έχουν πολύ λίγη σχέση με τις πραγματικές συνθήκες μίας τραγωδίας σε υποβρύχιο. Οι κατσίκες τοποθετούνται σε αεροστεγείς θαλάμους όπου υπάρχει πίεση που μιμείται την πίεση που υπάρχει σε ένα υποβρύχιο που βυθίζεται. Στόχος είναι να δουν πόσο θα αντέξουν τα ζώα και τι επιπτώσεις έχει αυτό στην υγεία τους. Τα πειράματα είναι επίπονα και απαιτούμε οι δοκιμές να τελειώσουν αμέσως. Επειδή η κατσίκα δεν πεθαίνει κατά το πείραμα, δεν σημαίνει πως δεν υποφέρει"

Τον περασμένο μήνα 12 ακτιβιστές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης που πραγματοποιεί τα πειράματα.

http://www.thisishampshire.net/

http://www.thisishampshire.net/display.var.1230852.0.0.php#comments_form

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΝΤΕΣ ΑΓΓΛΙΚΑ
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: