Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

29 Μαρ 2007

Κυνήγι φώκιας στον Καναδά


Blog της Rebecca Aldworth
που βρίσκεται στον Καναδά και παρακολουθεί για ένατη χρονιά
τη μαζική δολοφονία των μωρών.
http://hsus.typepad.com/seals/


Μάρτιος 21, 2007
Αυτή τη στιγμή στον Κόλπο του St. Lawrence οι νεαρές φώκιες πεθαίνουν κατά χιλιάδες. Και το κυνήγι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Τα μωρά πρέπει να παραμείνουν στον πάγο μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά και να αρχίσουν να κολυμπούν, αλλά το φαινόμενο του θερμοκηπίου καταστρέφει το οικοσύστημά τους. Φέτος ο πάγος ήρθε αργά και είναι πολύ λεπτός. Οι καταιγίδες του χειμώνα έσπασαν τον πάγο, και οι δυνατοί άνεμοι παρέσυραν 260.000 νεογέννητες φώκιες στον Ατλαντικό ωκεανό. Τα μωρά δεν είναι ακόμη δυνατά και δεν μπορούν να κολυμπήσουν, οπότε πνίγονται.

Πολλοί εκτιμούν πως χιλιάδες ακόμη μωρά θα πεθάνουν πριν ακόμη αρχίσει το κυνήγι. Ωστόσο, και αυτά που θα γλιτώσουν από τις καιρικές συνθήκες, θα δολοφονηθούν από τους κυνηγούς που ετοιμάζουν ήδη τα πλοία τους. Σήμερα θα πετάξουμε πάνω από τους πάγους για να καταγράψουμε οι ίδιοι την καταστροφή. Η οργάνωση Humane Society of United States θα είναι παρούσα και θα καταγράψει με κάμερες την εξέλιξη αυτής της τραγωδίας.

Τουλάχιστον 354,344 φώκιες δολοφονήθηκαν πέρσι. Σχεδόν όλες ήταν μωρά 12 ημερών.

Μάρτιος 23, 2007
Η τραγωδία συνεχίζεται στον Κόλπο St. Lawrence. Σήμερα πετάξαμε πάνω από την περιοχή που η Καναδική κυβέρνηση μας είπε πως θα βρούμε τα μωρά. Αντί για 260.000 μωρά ωστόσο, εμείς είδαμε μόνο ένα. Ένα μωρό φώκια, ακόμη καλυμμένο με την άσπρη γούνα του, να προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί πάνω σε ένα λεπτό κομμάτι πάγου, περικυκλωμένο από νερό. Στον απέραντο ωκεανό, αυτό το μωρό έδειχνε τόσο μικρό, και μόνο, τελείως αβοήθητο. Δίπλα στο ελικόπτερο ήταν η Gitte Seeberg, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να είναι μάρτυρας σε αυτή τη τραγωδία όπου το κυνήγι της φώκιας υποτίθεται πως αρχίζει σε λίγες ημέρες από τώρα. Όπως κι εγώ, σοκαρίστηκε από την κατάσταση του πάγου και από το γεγονός πως τόσα μικρά έχουν ήδη πεθάνει.

Δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω πως οι ηγέτες του Καναδά επιτρέπουν τη σφαγή των μικρών για τη γούνα τους, τη στιγμή που ήδη έχουν πληγεί ως πληθυσμός λόγω της κλιματικής αλλαγής. Και παίρνω κουράγιο γνωρίζοντας πως άλλοι ηγέτες στην Ευρώπη κάνουν βήματα για να κλείσει αυτή η αγορά. Για πρώτη φορά το τέλος του κυνηγιού φαίνεται στον ορίζοντα.

Μάρτιος 26, 2007

© The HSUS
Χθες πετάξαμε πάνω από τον Κόλπο του St. Lawrence για δύο ώρες προκειμένου να βρούμε φώκιες. Καλύψαμε τις περιοχές που σύμφωνα με τις εικόνες του δορυφόρου έχουν τον πιο συμπαγή πάγο στον Κόλπο αλλά το μόνο που είδαμε τελικά ήτα σπασμένα κομμάτια πάγου να επιπλέουν, τόσο μικρά που μετα βίας σηκώνουν το βάρος μίας ενήλικης φώκιας. Συναντήσαμε κάποιες από αυτές διασκορπισμένες στην περιοχή, αλλά ούτε ένα μωρό. Ωστόσο, τα πλοία των κυνηγών ετοιμάζονται για τα Νησιά Magdalene και ίσως ξεκινήσουν και σήμερα. Αυτό σημαίνει πως το κυνήγι των μωρών πιθανό να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα.

Επειδή δεν υπάρχουν καθόλου μωρά στο νότιο Κόλπο, είναι σίγουρο πως οι κυνηγοί θα τραβήξουν βόρεια προς το Strait of Belle Isle.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Καναδικής κυβέρνησης, υπάρχει ένα μικρός αριθμός μωρών εκεί. Να σημειωθεί πως η Καναδική κυβέρνηση παρέχει δωρεάν πτήσεις με ελικόπτερο στους κυνηγούς ώστε να εντοπίζουν τη θέση των μικρών.

Δεν μπορώ να το πιστέψω πως η κυβέρνηση θα αφήσει τη σφαγή να εξελιχθεί, αλλά δυστυχώς έτσι θα γίνει. Η κακή κατάσταση των πάγων έχει προκαλέσει ήδη το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων μωρών. Οι κυνηγοί θα βρουν τις μικρές φώκιες που επιβίωσαν και με τη βοήθεια της καναδικής κυβέρνησης, θα τις δολοφονήσουν με χτυπήματα μέχρι θανάτου μόνο και μόνο για τη γούνα τους.
Ό,τι και να συμβεί, θα είμαστε εκεί, και θα είμαστε μάρτυρες, έτοιμοι να ξεσκεπάσουμε το δράμα των ζώων αυτών σε όλο το κόσμο.

Μάρτιος 28, 2007
Στα εννιά χρόνια που παρακολουθώ το κυνήγι φώκιας, είναι η πρώτη φορά που βλέπω τόσο άσχημες συνθήκες. Τίποτα δεν θα μπορούσε να με προετοιμάσει για αυτήν την εικόνα καταστροφής. Η περιοχή που ζουν οι φώκιες του Καναδά λιώνει και περιμένουμε ένα ποσοστό 100% θνησιμότητας για τα 260.000 μωρά που γεννήθηκαν φέτος στον Κόλπο St. Lawrence, σύμφωνα με τα στοιχεία της Καναδικής κυβέρνησης.
Χθες συνεχίσαμε να πετούμε για ώρες πάνω από το βόρειο Κόλπο. Βρήκαμε πάγο που μοιάζει με τον λεπτό πάγο στα νότια - -- μικρά κομμάτια που επιπλέουν πάνω στο νερό. Βρήκαμε γύρω στις 200 ενήλικες φώκιες, αλλά καθόλου μωρά. Οι ενήλικες φώκιες είναι οι τυχερές. Δεν είναι αυτές ο στόχος των κυνηγών.

Το αρμόδιο τμήμα της Καναδικής Κυβέρνησης, αναμένεται να ανακοινώσει τον αριθμό των μωρών που θα θανατωθούν φέτος, την Παρασκευή. Και αυτή τη στιγμή, η καναδική κυβέρνηση πετάει πάνω από τους πάγους, βοηθώντας τους κυνηγούς και συλλέγοντας στοιχεία δωρεάν. Σε λίγες ημέρες που θα ξεκινήσει η σφαγή, τα μωρά δεν θα έχουν καμία ελπίδα να γλιτώσουν. Οι κυνηγοί θα ξέρουν ακριβώς που θα τα βρουν.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΦΡΙΚΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: