Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

29 Σεπ 2007

Η Κόλαση του Βελιγραδίου

Ο ζωολογικός κήπος βρίσκεται στο κέντρο του Βελιγραδίου, και είναι ιδιωτικός. Ιδρύθηκε το 1936 και είναι από τους παλαιότερους ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης. Έχει περίπου 2000 ζώα, 200 διαφορετικά είδη.

Τα κλουβιά είναι πάρα πολύ μικρά, κάποια από τα ζώα από το στρες άρχισαν να δαγκώνουν μετα μανίας τα άκρα τους, ενώ υπάρχουν πολλές καταγγελίες για δολοφονίες ζώων για τη γούνα τους και παράνομο εμπόριο άγριων ειδών.

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου είναι γνωστό μαφιόζο, και πολλοί πρώην υπάλληλοι φοβούνται να μιλήσουν για το τι είδαν εκεί μέσα, καθώς απειλούνται με ξυλοδαρμό κλπ.

Η φίλη μου η Jeza κάνει χρόνια τώρα έρευνα για το ζωολογικό κήπο και καταγράφει περιστατικά και καταγγελίες....Δυστυχώς όσο και αν έχουν προσπαθήσει για καλύτερες συνθήκες, οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό. Ο διευθυντής ξόδεψε όλα τα χρήματα μίας οικονομικής βοήθειας από το κράτος σε επέκταση του μπαρ στο κέντρο του κήπου και σε νέες κατασκευές καφετεριών κλπ. Ούτε δεκάρα για μεγαλύτερα κλουβιά....

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τη Jeza και τη NiNa πριν δύο χρόνια.
Δεν τους αφήνουν να ξαναμπούν μέσα.....(μπήκαν στη μαύρη λίστα γιατί φοβούνται οι υπεύθυνοι του κήπου να μην βγουν προς τα έξω τα αίσχη τους)


Η τίγρης είχε μασημένο το πίσω πόδι της


Το μαύρο τζάγκουαρ δάγκωνε την ουρά του....





Πίσω από στάση λεωφορείου...!

photos: JeZa and NiNa @2005

Δεν υπάρχουν σχόλια: