Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

12 Απρ 2009

Η σφαγή των αθώων


Κάθε χρόνο την ημέρα του Πάσχα χιλιάδες πρόβατα και κατσίκια στην Ελλάδα σφαγιάζονται για την τήρηση ενός εθίμου. Τα νεκρά σώματά τους περνούν πάνω σε σούβλες όπου σιγοψήνονται για ώρες ενώ οι χαρούμενοι μικροαστοί γιορτάζουν χορεύοντας γύρω τους σαν άλλοι κανίβαλοι.

Τσιμπολογούν τις σάρκες πάνω από το νεκρό ζώο,
κάνοντας σχόλια για την ηλικία του ή μαλώνουν για το ποιός θα φάει τα μάτια, τους όρχεις ή τη γλώσσα...

Τα εντόσθια του ζώου, συκώτια, πνευμόνια και λοιπά θα γίνουν 'κοκορέτσι', και ούτε μία στιγμή δεν θα σταθεί κάποιος με το πηρούνι στον αέρα μετέωρο να αναρωτηθεί τι είναι αυτό που θα βάλει στο στόμα του.

Βασιζόμενοι σε μία ηθική που επιτρέπει την εκμετάλλευση και το βάρβαρο θάνατο κάποιων ειδών που δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν στις τάξεις εκείνων που θεωρούμε "κατοικίδια", τηρούμε ένα αιματοβαμμένο έθιμο και μετατρέπουμε -εορταστικά αυτή τη φορά- τα σώματά μας σε κινητά νεκροταφεία.

Αυτό το Πάσχα, θυμηθείτε πως το πτώμα πάνω στη σούβλα είχε οικογένεια, πρόσωπο, συναισθήματα και σίγουρα δεν ήθελε να πεθάνει για την ικανοποίηση της όρεξης κανενός.

Αυτό το Πάσχα, σκέψου το πτώμα του σκύλου σου ή της γάτας σου πάνω στη σούβλα.
Αν η εικόνα σε τρομάζει, γιατί επιτρέπεις αυτή τη φρικτή κατάληξη για ένα άλλο ζώο αλλά όχι για το 'δικό σου';Photobucket

Πρόβατο=γάτα=σκύλος=άνθρωπος

Όλα τα είδη ζώων -ανθρώπινα ή μη ανθρώπινα- θέλουν να ζήσουν χωρίς να γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης ΚΑΝΕΝΟΣ.

Θυμήσου τις παρακάτω εικόνες και απάντησε ειλικρινά πως θέλεις αυτά τα ζώα:

Θα μπορούσες να το κοιτάξεις στα μάτια και να μπήξεις το μαχαίρι στο λαιμό του; Αν όχι, τότε γιατί πληρώνεις κάποιον άλλον να το κάνει για σένα;

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Το ανθρώπινο είδος δεν φημίζεται για τη συμπόνοια του.
Εσύ κάνε τη διαφορά. Μπορείς.
Μην συμμετέχεις στη σφαγή.Δεν υπάρχουν σχόλια: