Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

10 Φεβ 2014

Κοπεγχάγη: Θανάτωσαν και τεμάχισαν καμηλοπάρδαλη σε ζωολογικό κήπο


Η καμπάνια για τη σωτηρία του Marius δεν συγκίνησε το ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης. Μάζεψαν υπογραφές αλλά ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου ήταν ανένδοτος.

O Marius, μία καμηλοπάρδαλη μόλις δύο ετών, ο οποίος κρατούνταν σε ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης, θανατώθηκε γιατί απλά είχε λιγότερο καλά γονίδια από τις υπόλοιπες καμηλοπαρδάλεις του πάρκου.

 Χιλιάδες άνθρωποι είχαν υπογράψει μια online αίτηση καλώντας το ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης να μην σκοτώσει το Marius αλλά να του βρουν άλλο "σπίτι". Δύο ζωολογικοί κήποι είχαν ήδη προσφερθεί να τον πάρουν. Ωστόσο η καμπάνια τους απέτυχε και οι υπεύθυνοι σκότωσαν τη νεαρή καμηλοπάρδαλη με πυροβολισμό στο κεφάλι και όχι με θανατηφόρα ένεση, για να μη μολυνθεί το κρέας. Στη συνέχεια τον έγδαραν και τον τεμάχισαν μπροστά σε πλήθος κόσμου -μεταξύ τους πολλά παιδιά- ενώ το "event" προβλήθηκε ζωντανά μέσω ίντερνετ ως μάθημα βιολογίας. Έπειτα τον τάισαν στα λιοντάρια....

 Ο επιστημονικός διευθυντής του ζωολογικού πάρκου Bengt Holst, υπερασπίστηκε τη θανάτωση της μικρής καμηλοπάρδαλης λέγοντας ότι «ήταν μια υπεύθυνη πράξη για τη διαχείριση των πληθυσμών των ζώων, για να εξασφαλιστεί ότι παραμένουν υγιή». «Καμηλοπαρδάλεις σήμερα αναπαράγονται πολύ καλά, και όταν πρέπει να επιλέξουμε πόσες θα κρατήσουμε, βεβαιωνόμαστε ότι κρατάμε τα ζώα με τα καλύτερα γονίδια, που θα τα περάσουν με την αναπαραγωγή στις επόμενες γενιές» δήλωσε ο Holst στο BBC. Είπε ακόμη ότι η χορήγηση αντισυλληπτικών θα είχε παρενέργειες για το ζώο, ενώ η στείρωση θα σήμαινε χαμηλότερη ποιότητα ζωής (οπότε καλύτερα η σφαίρα στο κεφάλι, σχόλιο δικό μου). Προκειμένου να ελεγχθεί ο πληθυσμός του πάρκου περίπου 20 με 30 ζώα θανατώνονται το χρόνο στο ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης.

πηγή: http://www.theguardian.com/world/2014/feb/09/marius-giraffe-killed-copenhagen-zoo-protests

Δεν υπάρχουν σχόλια: