Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

18 Φεβ 2011

Ακτιβιστές διέκοψαν την ιαπωνική φαλαινοθηρία στην Ανταρκτική

Από την Ελευθεροτυπία:

Η Ιαπωνία διέκοψε την ετήσια επιχείρηση φαλαινοθηρίας στην Ανταρκτική έπειτα από τις πιέσεις οικολογική οργάνωσης.

Ακτιβιστές από την αμερικανική περιβαλλοντική οργάνωση Sea Shepherd καταδίωξαν με τα σκάφη τους τα φαλαινοθηρικά με αποτέλεσμα η ιαπωνική αποστολή να σταματήσει το κυνήγι της για λόγους ασφαλείας.

"Το φαλαινοθηρικό Nisshin Maru διέκοψε τις δραστηριότητές του στις 10 Φεβρουαρίου για λόγους ασφαλείας. Εξετάζουμε την κατάσταση και υπάρχει πιθανότητα να σταματήσουμε την επιχείρηση νωρίτερα", επισήμανε ο Τατσούγια Νακαόκου, από την Υπηρεσία Αλιείας. Δεκάδες ακτιβιστές με σκάφη της οργάνωσης είχαν φτάσει στην Ανταρκτική με στόχο να εμποδίσουν την φαλαινοθηρία.

Η Ιαπωνία είναι μια από τις τρεις χώρες μαζί με την Ισλανδία και τη Νορβηγία που εξακολουθούν να αλιεύουν φάλαινες.

Η Ιαπωνία αλιεύει κάθε χρόνο πολλές εκατοντάδες φάλαινες για "επιστημονικούς σκοπούς" όπως ισχυρίζεται καθώς το κυνήγι της φάλαινας για εμπορικούς λόγους έχει απαγορευτεί στη χώρα από το 1986.

Ωστόσο, αν και οι ελάχιστοι Γιαπωνέζοι τρώνε πλέον το κρέας τη φάλαινας, οι περισσότεροι αντιδρούν στις απαγορεύσεις καθώς θεωρούν ότι επιβάλλονται από το εξωτερικό και ισχυρίζονται ότι το κυνήγι της φάλαινας είναι συνδεδεμένο με τη κουλτούρα της χώρας τους.Δεν υπάρχουν σχόλια: