Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

30 Αυγ 2010

Απελευθέρωση 50.000 μινκ! (Και εις ανώτερα!)




Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» με προτάσεις, που έχει πρόσφατα καταθέσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων, τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης εκτροφής και θανάτωσης ζώων για την παραγωγή γούνας.

Ζητεί από την Πολιτεία να ακολουθήσει το παράδειγμα μιας πλειάδας χωρών της Ε.Ε., που έχουν απαγορεύσει τη βάρβαρη αυτή οικονομική δραστηριότητα των ανθρώπων για λόγους καλλωπιστικούς.
Ζητεί από την Πολιτεία να σταματήσει να επιδοτεί τις βιομηχανίες αυτές του θανάτου και να προωθήσει εναλλακτικές μορφές οικονομικής ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας που δεν θα βασίζονται στη βία.

Όπως επισημαίνει σε επιστολή του, αναφορικά με την απελευθέρωση γουνοφόρων ζώων από τα κλουβιά τους σε Καστοριά και Κοζάνη «Κανένας απολύτως δεν έχει το δικαίωμα να σκοτώνει και να δολοφονεί ζώα, ούτε να χρησιμοποιεί την ανωτερότητά του και τη σύγχρονη τεχνολογία, για να καταδικάζει αθώα πλάσματα σε φρικτό θάνατο.

Κάθε χρόνο στις βιομηχανίες-κολαστήρια της Δυτικής Μακεδονίας εξοντώνονται χιλιάδες γουνοφόρα ζώα με τις ευλογίες, τις “κόκκινες” επιδοτήσεις και την νομική κάλυψη της Πολιτείας.

Ας επιτρέψουν να γίνει ένα αντικειμενικό reportage μέσα στις βιομηχανίες αυτές για να ακούσουν όλοι τις κραυγές πόνου και αγωνίας χιλιάδων ζώων κατά την στιγμή της θανάτωσής τους, με βάρβαρους τρόπους.

Επειδή τέτοιες πράξεις και οικονομικές δραστηριότητες είναι αντιστρόφως ανάλογες με τις πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, ας σταματήσουν οι υποκριτικές φωνές διαμαρτυρίας.

Αυτοί που διαμαρτύρονται για την απελευθέρωση αυτών των ζώων, δηλώνουν τη ''λύπη'' τους για τον επικείμενο θάνατο των ζώων αυτών από τα διερχόμενα οχήματα ή από τη μη δυνατότητά τους να κυνηγήσουν πια και να τραφούν.

Υπάρχουν εξάλλου και μελέτες που υποστηρίζουν ότι τα ζώα που έχουν μεγαλώσει σε κλουβιά αιχμάλωτα μπορούν ακόμα και να επιβιώσουν. Ας σταματήσουν να "λυπούνται" για τον θάνατο άλλων ζώων (ορνίθων κ.ο.κ.) από τα μινκ, αφού ούτως ή άλλως αυτό που τους επιφυλάσσει ο άνθρωπος είναι ο θάνατος διά της σφαγής και μάλιστα χωρίς αναισθητικό.

Ας πάψουν να ανησυχούν για την “καταστροφή” της φύσης, που προκαλεί η απελευθέρωση ζώων, μιας φύσης κατά της οποίας καθημερινά και για πάρα πολλά χρόνια εγκληματεί το ανθρώπινο είδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: