Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

17 Αυγ 2009

Μητέρα και γιος

Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα πως για να φτάσει το γάλα στο ψυγείο τους, αγελάδες υπόκεινται σε τεχνητή γονιμοποίηση συνεχώς, κρατούνται δηλαδή σε μία κατάσταση συνεχούς εγκυμοσύνης σχεδόν, προκειμένου να παράγουν γάλα. Και όταν τα μωρά τους γεννιούνται, απομακρύνονται και παίρνουν το δρόμο για το σφαγείο για να καταλήξουν στο κρεοπωλείο της γειτονιάς με τον τίτλο «μοσχαράκι γάλακτος». Μιλάμε για μία τραγωδία που δεν θα αποδεχόμασταν να συμβεί σε κανέναν άνθρωπο, αλλά τη δεχόμαστε εντελώς φυσικά για τα άλλα ζώα.

Και όλα αυτά για ένα γάλα που δεν αποτελεί φυσική ανθρώπινη τροφή, μιας που ανήκει σε άλλο ζωικό είδος και όχι στο δικό μας. Κάτι σαν να αποφασίζαμε να ταΐσουμε γατάκια και σκυλάκια, όχι με το γάλα της μητέρα τους, αλλά με ανθρώπινο γάλα. Και όμως η γαλακτοπαραγωγική βιομηχανία με ιστορία αιώνων, έχει καταφέρει να περάσει στο DNA μας σχεδόν, την πεποίθηση ότι το γάλα (και ιδιαίτερα το αγελαδινό) είναι η καλύτερη τροφή για τα ανθρώπινα μωρά, αποσιωπώντας εντέχνως κάθε επιστημονική έρευνα που αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθούνται από τις βιομηχανικές φάρμες για την παραγωγή του.

Η παρακάτω ιστορία είχε Happy Ending. Αυτή η μητέρα και το μωρό της θα παραμείνουν μαζί μόνο από τύχη. Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο για τα εκατομμύρια άλλων μητέρων που ζουν και πεθαίνουν στις φάρμες χωρίς να μπορέσουν ποτέ να χαρούν τα μωρά τους ή να ζήσουν ελεύθερα όπως η φύση τις προστάζει.

Στο βίντεο θα παρακολουθήσετε τη γραμματέα του βρετανικού καταφυγίου Hillside Animal Sanctuary να μιλά για την Κλόβερ και τον Μπράμπλ.

Η Κλόβερ έφτασε στο καταφύγιο από τύχη. Προορίζονταν για θανάτωση μιας που το αίμα της είχε παραπάνω λευκά αιμοσφαίρια από το επιτρεπτό όριο. Αυτό σημαίνει πως το γάλα της θα είχε πύον, πράγμα που ισχύει για όλες τις αγελάδες (!), αλλά η συγκεκριμένη είχε τιμές πάνω από το επιτρεπτό. Κατά πάσα πιθανότητα θα την πυροβολούσαν στο κεφάλι και θα έπαιρνε το δρόμο για το σφαγείο μιας που εκεί καταλήγουν οι ‘άχρηστες’ αγελάδες.
Η Κλόβερ μόλις είχε χάσει ακόμη ένα μοσχαράκι. Της το πήραν για σφαγή και ακόμη προσπαθούσε να συνέλθει από αυτό αλλά ήταν και πάλι έγκυος. Οι άνθρωποι του καταφυγίου κατάφεραν να τη σώσουν και είδαν με έκπληξη μετά από μερικές εβδομάδες να γεννά ένα αρσενικό μοσχαράκι. Τώρα μητέρα και γιος θα μπορέσουν να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους παρεούλα χωρίς κανείς να τους χωρίσει.

Το δημοσίευμα και βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: