Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

4 Οκτ 2008

Οι Ρομπέν των ζώων


Αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία (!!!)

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=15366848

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
Οι Ρομπέν των ζώων
Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ

Στην Ελλάδα του 2008 η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων δεν θα έπρεπε να γιορτάζεται. Οι αλλεπάλληλες κακοποιήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και εκείνες που δεν θα μάθουμε ποτέ, τα εκατοντάδες νεκρά ζώα στην άσφαλτο και η αδιαφορία των αρμοδίων για τα πλάσματα αυτά -που βάσει ερευνών μόνο καλά μας προσφέρουν- δεν αφήνουν περιθώρια για γιορτές. Παρά μόνο για διαμαρτυρίες. Την ίδια στιγμή που οργανωμένοι φιλόζωοι και μη μας καλούν σήμερα στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθούμε γι' αυτά και να γίνουμε η δική τους φωνή, η «Ε»... γιορτάζει φωνάζοντας πως όσο υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται, υπάρχει ακόμη ελπίδα. Ενας άστεγος, μια ακτιβιστική οργάνωση και ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός είναι μερικοί απ' όσους δεν μας αφήνουν να το ξεχάσουμε.

Το ALF σε δράση

Για τη βρετανική αστυνομία και το FBI αποτελούν τον «υπ' αριθμόν ένα εγχώριο τρομοκράτη»... Για εκείνους που δεν αγαπούν τα ζώα φαντάζουν εξωγήινοι... Για όσους πιστεύουν ότι τα ζώα έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή, νιώθουν, πονούν και αισθάνονται, το Animal Liberation Front (Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Ζώων) είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχει συμβεί. Οι άνθρωποι με τις κουκούλες και τις μεγάλες καρδιές παραβιάζουν εσκεμμένα τον νόμο, εισβάλλουν σε πειραματικά εργαστήρια, φάρμες παραγωγής και γούνας, απελευθερώνουν τα ζώα και αποκαλύπτουν με... εκρηκτικό (!) τρόπο όσα διαπράττονταν σε βάρος τους. Διότι μόλις σιγουρευτούν ότι δεν κινδυνεύει κάποιο ζώο καταστρέφουν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους. Στόχος των ακτιβιστών; Να δείξουν τις προθέσεις τους σε όσους σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν τα ζώα και να προειδοποιήσουν όσους το πράττουν ότι τίποτα δεν είναι ικανό να τους σταματήσει. Ούτε καν η φυλακή!

Το Animal Liberation Front γεννήθηκε το 1975 στην Αγγλία. «Μπαμπάς» του ήταν ο Ρόνι Λι, ένας από τους πρωτεργάτες της «Band of Mercy», της ομάδας «σαμποτάζ κατά του κυνηγιού και κατά των εταιρειών εκμετάλλευσης ζώων». Το 1980 το ALF μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Και σιγά σιγά με το πέρασμα των χρόνων απέκτησε μέλη και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Η χορτοφαγία είναι η μοναδική προϋπόθεση για να γίνει κανείς μέλος. Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε ενέργεια και να στείλεις την επιστολή στο γραφείο Τύπου της ακτιβιστικής οργάνωσης για να ενημερώσεις για τους λόγους για τους οποίους προχώρησες σε αυτήν. Το χαρτί και τον φάκελο δεν πρέπει να τα «πιάσεις» με «γυμνά χέρια» και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να «γλείψεις» το γραμματόσημο, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι οδηγίες προς τα επίδοξα μέλη.

Συλλήψεις-φυλακές

Περισσότερα από 200 μέλη του Μετώπου για την Απελευθέρωση των Ζώων συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες, ενώ άλλα δολοφονήθηκαν από κυνηγούς. Εκατομμύρια ζώα απελευθερώθηκαν, όπως κουνέλια, μαϊμουδάκια, ποντίκια και σκύλοι ράτσας «Μπιγκλ», ενώ οι ζημιές από τα «χτυπήματα» του ALF σε πειραματικά εργαστήρια, φάρμες και άλλα ξεπερνούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Οι διωκτικές αρχές δυσκολεύονται απίστευτα να εντοπίσουν τα μέλη του ALF. «Οργανώνονται σε απομονωμένους πυρήνες και είναι δύσκολο να διεισδύσεις ή να τους ταυτοποιήσεις (...). Ψάχνουν προσεκτικά κάθε στόχο και περνούν ακόμη και μήνες φωτογραφίζοντας και χαρτογραφώντας τα συστήματα παρακολούθησης. Γράφονται ακόμη και σε γκρουπ ξενάγησης στους χώρους των υποψήφιων "στόχων" τους προκειμένου να δουν από κοντά κάθε λεπτομέρεια και να στρατολογήσουν άλλα μέλη για βοήθεια», αναφέρει χαρακτηριστικά έρευνα του FBI, στην οποία επισημαίνεται ότι για να φτάσουν στον τελικό τους σκοπό «δεν διστάζουν ακόμη και να εργαστούν εκεί».

«Οπως η Αλ Κάιντα, έτσι και το ALF δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους του χωρίς χρήματα, μέλη και τα ΜΜΕ», είχαν πει Αμερικανοί αξιωματούχοι σε μια μάταιη προσπάθεια να βρουν τα τρωτά σημεία για να σταματήσει τη δράση της η οργάνωση. Μάλιστα, όπως προκύπτει από έγγραφα, στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών είχε μπει για μήνες η σχέση του ALF με την ΡΕΤΑ (People for the Ethical Treatment of Animals - Ανθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων).

Η απάντηση

Η ΡΕΤΑ -τα μέλη της οποίας ξεπερνούν το 1.000.000 διεθνώς- είχε δώσει την εξής αποστομωτική απάντηση: «Η ΡΕΤΑ υπάρχει για να παλεύει την τρομοκρατία και τη βία στην οποία εξαναγκάζονται δισεκατομμύρια ζώα κάθε χρόνο για να γίνουν κρέας, πειράματα, γούνες, δέρμα και θεάματα στη βιομηχανία των τσίρκων».

Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι χάρη στα ζώα, στα οποία γίνονται πειράματα, σώζονται ανθρώπινες ζωές; «Το 95% των φαρμάκων που φτιάχτηκαν ύστερα από πειράματα στα ζώα απορρίφθηκαν αμέσως ως ανίκανα ή επικίνδυνα για τον άνθρωπο», αναφέρει το ALF.

Και αυτός είναι ένας μόνο από τους 33 λόγους στους οποίους στηρίζεται. Για την Ιστορία... Ούτε ένας από αυτούς δεν είναι συναισθηματικός. *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: