Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

13 Ιουλ 2007

Με χλωρίνη εξοντώνουν σπάνια ψάρια στη Ρόδο

Στην προσπάθειά τους να ζαλίσουν με χλωρίνη (!) τα χέλια στη λίμνη των Επτα Πηγών στη Ρόδο ώστε να τα πιάσουν, κάποιοι ανεγκέφαλοι αγροίκοι άδειασαν οχτώ μπουκάλια του δηλητηρίου μέσα στο νερό, σκοτώνοντας μεγάλο μέρος από τον πληθυσμό του σπάνιου ψαριού του γλυκού νερού γκιζάνι, που ζει μόνο στη Ρόδο, αλλά και πολλά χέλια, καβούρια και μικρές χελώνες που ζουν στην ίδια περιοχή.

Πρόκειται για μεγάλη καταστροφή, δεδομένου ότι το γκιζάνι θεωρείται από τα πιο απειλούμενα ψάρια των γλυκών νερών της Ευρώπης. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι σε άλλες περιοχές της Ρόδου (όπως π.χ. η λίμνη των Νάνων) έχει εξαφανιστεί, ενώ τελευταία εμφανίζεται συνεχής τάση μείωσης του πληθυσμού του. Επιστήμονες του Υδροβιολογικού Ινστιτούτου Ρόδου μετέβησαν χθες στις Επτά Πηγές, όπου πράγματι διαπίστωσαν την καταστροφή.
Το γκιζάνι είναι ψάρι μικρού μεγέθους (φτάνει έως 12 εκ. μήκος), ζει αποκλειστικά στα γλυκά νερά της Ρόδου και προστατεύεται τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από την ελληνική νομοθεσία, καθώς θεωρείται «είδος προτεραιότητας» και περιλαμβάνεται στο Κόκκινο Βιβλίο Απειλούμενων Ειδών της Ελλάδας.

Φυσικά οι "άνθρωποι" που διέπραξαν αυτό το έγκλημα, δεν είχαν τη νοητική ικανότητα να κατανοήσουν τι κακό θα προκαλέσει σε ένα υδροβιότοπο το άδειασμα χλωρίνης στο νερό....Για άλλη μία φορά, οι "άνθρωποι" με μόνο οδηγό την ικανοποίηση της κοιλιοδουλίας τους καταστρέφουν χωρίς δεύτερη σκέψη, αρκεί να δώσουν τροφή στην αχόρταγη όρεξή τους....Αν θέλουν να φάνε χέλι ας προσπαθήσουν να το πιάσουν με τα χέρια,
και τότε τα ξαναλέμε!

Υπενθύμιση : Το ψάρεμα είναι κυνήγι στο νερό.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: