Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

29 Φεβ 2008

Αποκεφάλισαν φώκια

Και πάνω που διαβάζαμε την όμορφη ιστορία της Βικτωρίας που έληξε καλώς γι' αυτήν,
η νέα είδηση πραγματικά σοκάρει....Η ανθρώπινη κτηνωδία δεν έχει όρια.

Μία νεκρή μεσογειακή φώκια εντοπίστηκε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στο λιμάνι της Σύρου από την ομάδα έρευνας της Εταιρείας για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας (MOm).

Από τη νεκροψία που ακολούθησε την αμέσως επόμενη ημέρα εξήχθη το συμπέρασμα ότι η φώκια έπεσε θύμα ηθελημένης θανάτωσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της MOm, η άτυχη φώκια, ενήλικο θηλυκό μήκους 2,20 μέτρων και βάρους 200 κιλών, έφερε βαθύ τραύμα από μεγάλη σφαίρα, η οποία διαπέρασε πλευρό του και προκάλεσε εσωτερική αιμορραγία. Ακόμη, έφερε τραύμα από γάντζο στην κοιλιακή χώρα, πολύ κοντά στα γεννητικά όργανα.

Το κρανίο της φώκιας είχε αφαιρεθεί, αφού πρώτα είχε αποκολληθεί προσεκτικά το δέρμα από το κεφάλι. Η νεκρή μονάχους-μονάχους βρισκόταν στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης της και θα γεννούσε στα τέλη του καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου.

Σύμφωνα με έρευνες της MOm τα τελευταία 20 χρόνια, το 50% από τις ενήλικες φώκιες που βρέθηκαν νεκρές, έπεσαν θύματα ηθελημένης θανάτωσης, που αποτελεί -ασφαλώς- ποινικό αδίκημα.

Newsroom ΔΟΛ

21 Φεβ 2008

Αίσιο τέλος για τη Βικτώρια!!!




Μία από τις τελευταίες 500 Mοnachus monachus του πλανήτη κέρδισε τη μάχη για επιβίωση! Η «Βικτώρια», η Μεσογειακή φώκια που βρισκόταν για 4 μήνες υπό τη φροντίδα της MOm, επέστρεψε στο φυσικό της σπίτι, τις ελληνικές θάλασσες, σήμερα, 2 Φεβρουαρίου.

Η απελευθέρωση της Βικτώριας, η οποία είχε βρεθεί στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη στην Τήνο σε κρίσιμη κατάσταση, πραγματοποιήθηκε από τη MOm, στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, Βορείων Σποράδων. Η απελευθέρωση συγκίνησε την τοπική κοινωνία του νησιού, η οποία παρευρέθηκε σε σχετική εκδήλωση, μαζί με εκπροσώπους του Δήμου Αλοννήσου, του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου και της Τράπεζας Πειραιώς.

Το νεαρό ζώο, πληρώντας τα απαραίτητα κριτήρια απελευθέρωσης, μεταφέρθηκε από το Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής φώκιας της MOm στην Αλόννησο, σε απόμερο σημείο, σε προστατευμένη ζώνη του Πάρκου. Ικανή να τρέφεται μόνη της, χαίροντας άκρας υγείας και εμβολιασμένη για τον επικίνδυνο ιό Morbillivirus που προκαλεί μαζικό θάνατο στα θαλάσσια θηλαστικά, η Βικτώρια στέλνει μήνυμα ζωής.


Η προσαρμογή του ζώου στο φυσικό περιβάλλον παρακολουθείται από τη MOm, μέσω…κινητής τηλεφωνίας. Ο ειδικός πομπός που φέρει στη ράχη της πια η Βικτώρια στέλνει μήνυμα στη MOm με πολύτιμα δεδομένα για τη νεαρή φώκια: γεωγραφικό στίγμα, βάθος κατάδυσης, χρόνο που περνάει μέσα και έξω από το νερό καθώς και ταχύτητα κολύμβησης. Είναι η πρώτη φορά, παγκοσμίως, που εφαρμόζεται σε Μεσογειακή φώκια αυτός ο τρόπος παρακολούθησης, ο οποίος θεωρείται ακόμη πιο αποτελεσματικός από τη μέθοδο παρακολούθησης μέσω δορυφόρου, που χρησιμοποίησε, επίσης για πρώτη φορά, η MOm στην περίπτωση του «Δημήτρη» το 2004.

Κλείνοντας φέτος 20 χρόνια δράσης, η MOm, μέσα από την ιστορία της Βικτώριας στέλνει το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα: η Mοnachus monachus μπορεί να επιβιώσει έχοντας στο πλευρό της όλους εμάς, Συμμάχους. Καλό ταξίδι Βικτώρια!

Η διάσωση της Βικτώριας και μέρος της περίθαλψης πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του προγράμματος LIFE - ΦΥΣΗ «ΜΟFI».

Η Τράπεζα Πειραιώς στάθηκε για άλλη μια φορά, πιστός συνοδοιπόρος στον αγώνα για την επιβίωση της Μεσογειακής φώκιας, υποστηρίζοντας ηθικά και πρακτικά το πρόγραμμα της περίθαλψης και επανένταξης της Βικτώριας, μέσα στα πλαίσια της Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Πειραιώς.

http://www.mom.gr/displayITM1.asp?ITMID=184

___ τι υπέροχη ιστορία! Επιτέλους να διαβάζουμε και κάτι θετικό! ____
Στο παρακάτω λινκ θα βρείτε μία φόρμα επικοινωνίας αν θέλετε να στείλετε
ευχαριστήριο μήνυμα στην οργάνωση για την πολύ σημαντική δουλειά που κάνουν.
http://www.mom.gr/Contact.asp?ITMID=80

Οικειοθελής η μεγαλύτερη ανάκληση βοδινού στις ΗΠΑ




Στην ανάκληση συνολικά 64.864 τόνων βοδινού κρέατος, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει ανακληθεί ποτέ στις ΗΠΑ, προχώρησε οικειοθελώς εταιρεία συσκευασίας κρέατος που κατηγορείται για κακομεταχείριση ζώων και παρατυπίες στη σφαγή. Η εταιρεία είναι γνωστή με την επωνυμία Hallmark/Westland Meat Packing co.

Ειδικότερα, η εταιρεία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ανάκληση έπειτα από τη διαρροή βίντεο που δείχνει υπαλλήλους της να στέλνουν για σφαγή ζώα που δεν μπορούν καν να σταθούν όρθια. Οι υπάλληλοι της εταιρείας εφάρμοζαν διάφορες απάνθρωπες τακτικές για να αναγκάζουν τα ζώα να σταθούν στα πόδια τους. Τα ανασήκωναν για παράδειγμα με ανυψωτικά μηχανήματα, ή τους έβαζαν μια μάνικα στο στόμα για να δημιουργήσουν αίσθημα πνιγμού.

Το οπτικό υλικό εξόργισε τις εταιρείες προστασίας των ζώων και η Δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες εναντίον των δύο υπαλλήλων που εικονίζονται.

ΠΗΓΗ
Το άρθρο στην εφημερίδα New York Times

***

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες φορές που ένα βίντεο τέτοιου είδους φτάνει να προβληθεί από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ και ως ένα βαθμό να φτάσει στα ΜΜΕ όλου του πλανήτη. Ο καταναλωτής στέκεται σοκαρισμένος μπροστά στις εικόνες των υπαλλήλων του σφαγείου να χτυπούν τα ζώα ανελέητα, να προσπαθούν να τα πνίξουν προκειμένου να τα αναγκάσουν να σταθούν στα πόδια τους...Να τους φέρονται ως ήδη άψυχα αντικείμενα...ως το άψυχο πτώμα που φτάνει ούτως ή άλλως στο πιάτο του καταναλωτή μετά τη διαδικασία της σφαγής.

Πόσοι άνθρωποι ζουν στο σκοτάδι και στην αμάθεια; Πως γίνεται όταν δίνεις τα χρήματά σου για την εξασφάλιση ενός κομματιού μιας αγελάδας για το μεσημεριανό σου να μην αντιλαμβάνεσαι πως αυτό το ζώο πρέπει να βασανιστεί και να σφαγιαστεί υπό τις χειρότερες πολλές φορές συνθήκες προκειμένου να μετατραπεί σε ένα άψυχο κομμάτι σάρκας προς βρώση; Είναι τόση η αποσύνδεσή μας από το που προέρχεται η τροφή μας, που όταν εικόνες σαν αυτές που προβλήθηκαν από το εν λόγω σφαγείο φτάνουν στα μάτια μας, ξαφνιαζόμαστε χωρίς προηγούμενο;

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι εκεί έξω που πιστεύουν ότι τα ζώα πριν σφαγιαστούν έχουν θανατωθεί με μία ένεση, χωρίς να νιώσουν ίχνος πόνου; Πόσα βίντεο χρειάζεται να προβληθούν ώστε να ξυπνήσουμε όλοι και να δούμε την πραγματικότητα στα μάτια;

Πόσα...