Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ

22 Οκτ 2010

Χοιροστάσιο στην Ελλάδα το 2010



(κείμενο εκείνων που γύρισαν το βίντεο)
" Κατά τη διάρκεια βόλτας μας στα περίχωρα της Αττικής, μία έντονη και άσχημη μυρωδιά μας οδήγησε σε μία φάρμα εκτροφής χοίρων. Η ανακάλυψη της άθλιας αυτής εγκατάστασης έγινε τελείως τυχαία.

Αυτά που διαπιστώσαμε προσπαθήσαμε να τα καταγράψουμε με την κάμερα στο λιγοστό χρόνο που διαθέταμε και με κίνδυνο να μας ανακαλύψουν, καθώς εκείνη την ώρα βρισκόταν κόσμος στο εκτροφείο.

Διαπιστώσαμε απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις, πολύ βρώμικες συνθήκες, ένα περιβάλλον ψυχρό χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τα ζώα που τους στερεί τη δυνατότητα να ασκήσουν τις πιο βασικές φυσικές συμπεριφορές τους και φυσικά παντελή έλλειψη κτηνιατρικής φροντίδας. Το αποτέλεσμα είναι, τα ζώα αυτά να εμφανίζουν σημάδια ακραίου ψυχολογικού άγχους, επιθετική συμπεριφορά και κανιβαλισμό όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τα φαγωμένα αυτιά και τις αμυχές στα σώματά τους.

Καταγράψαμε θηλυκά γουρούνια τα οποία αφού υποβάλλονται σε συνεχείς εγκυμοσύνες, φυλακίζονται στα απάνθρωπα κλουβιά κύησης (gestation crates), τα οποία είναι μόλις λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθός τους ώστε τα ζώα δεν μπορούν ούτε να γυρίσουν. Μπορούμε να φανταστούμε πόσο βασανιστικό είναι αυτό για τα ζώα.

Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία προβλέπει ο χώρος σταυλισμού να είναι καθαρός, να υπάρχουν υλικά ώστε να μπορούν τα ζώα να απασχολούνται και να λαμβάνονται μέτρα όταν διαπιστώνεται επιθετική συμπεριφορά.

Φυσικά ακόμη και αν τηρούνταν όλα τα παραπάνω, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλυφθούν οι φυσικές ανάγκες των ζώων ούτε στο ελάχιστο.

Αυτή η κατάσταση αν και σίγουρα δεν είναι η χειρότερη που επικρατεί στα εκτροφεία ζώων, είναι η λογική επέκταση μίας βιομηχανίας, η οποία βλέπει τα ζώα ως μηχανές παραγωγής και όχι ως συναισθανόμενα όντα και είναι η καθημερινή πραγματικότητα για τα δισεκατομμύρια εκτρεφόμενα ζώα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η κατάσταση θα υπάρχει, όσο συνεχίζεται η εκμετάλλευση ζώων και η ζήτηση για ζωικά προϊόντα.

Εμείς έχουν επιλέξει να απέχουμε από τη κατανάλωση ζωικών προϊόντων και ελπίζουμε και εσείς να κάνετε το ίδιο.

Δεν ξέρουμε αν η κάμερα μπορεί να αποδώσει τη θλίψη στα μάτια των ζώων, όμως σε εμάς θα μείνει αξέχαστη!

GO VEGAN!!! "

Ευχαριστώ Έλσα και Larus~

14 Οκτ 2010

Λιοντάρια επιτίθενται στον θηριοδαμαστή

Τον γύρο του κόσμου κάνει το video που δείχνει καρέ καρέ την επίθεση λιονταριών στον θηριοδαμαστή τους, σε τσίρκο στην πόλη Λίβιβ της Ουκρανίας.

Στο video, που κόβει την ανάσα και παραπέμπει περισσότερο σε μονομαχία παρά σε τσίρκο, ο θηριοδαμαστής Oleksie Pinko προσπαθεί να κρατήσει σε απόσταση τα εξαγριωμένα λιοντάρια χρησιμοποιώντας μια βέργα.

Έχει ήδη δεχτεί επίθεση από ένα λιοντάρι, γι αυτό και κουτσαίνει. Το κοινό έχει σαστίσει και ακούγονται ουρλιαχτά και φωνές.

Το λιοντάρι επιτίθεται ξανά, αυτή τη φορά μαζί με άλλο ένα αρσενικό λιοντάρι από τα πέντε που υπήρχαν στην αρένα.

Τρεις θηριοδαμαστές σπεύδουν σε βοήθεια και χτυπούν τα λιοντάρια με ράβδους, όμως αυτά συνεχίζουν την επανάστασή τους και τους περικυκλώνουν.

Στο μεταξύ, άλλοι δυο θηριοδαμαστές έξω από την αρένα προσπαθούν να τα απωθήσουν με αντλίες νερού.

Μέχρι να τελειώσει το video οι περισσότεροι από τους θεατές, που στην ουσία ήταν απροστάτευτοι, είχαν εκκενώσει τον χώρο.

Περιγράφοντας τις σκηνές τρόμου, ο Doug Shepherd, Αμερικανός τουρίστας που είχε πάει με τα δυο του παιδιά στο τσίρκο για να δει την παράσταση, είπε ότι «τα παιδιά ούρλιαζαν και ήταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από την αρένα».

Η γυναίκα του άρπαξε την κόρη της από το χέρι και άρχισε να τρέχει καθώς φοβήθηκε ότι τα λιοντάρια θα κατάφερναν να ξεφύγουν από την αρένα.

Το σοκαριστικό video ήταν η αφορμή για να έλθει και πάλι στην επιφάνεια το θέμα των τσίρκο και του αλύπητου βασανισμού των άγριων ζώων προκειμένου να συμμετάσχουν σε εξευτελιστικές παραστάσεις, μηδενικού εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Δείτε το βίντεο





Από το econews

10 Οκτ 2010

Απελευθέρωση 20.000 μινκ στη Σουηδία

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα Bite Back:

«Τη νύχτα της 4ης Οκτωβρίου, 20.000 μινκ απελευθερώθηκαν από εκτροφείο γούνας έξω από το Skillingaryd. Αν και οι περισσότεροι Σουηδοί είναι ενάντια στη βιομηχανία της γούνας, αυτή τη στιγμή 1.4 εκατομμύρια ζώα βρίσκονται φυλακισμένα σε κλουβιά, ενάντια στη σουηδική νομοθεσία περί προστασίας των ζώων, αλλά με τη σιωπηρή συμφωνία μίας παραλυμένης κυβέρνησης. Η δράση μας ήταν μία αντίδραση ενάντια σε μία βιομηχανία που δεν σέβεται το νόμο, τη δημοκρατία ή την ευημερία των ζώων. Πλέον υπάρχει στη Σουηδία ένας πληθυσμός άγριων μινκ, με προέλευση τα εκτροφεία γούνας. Υπάρχουν αποδείξεις ότι ζώα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην αιχμαλωσία, προσαρμόζονται με επιτυχία σε μία ζωή ελεύθερη, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία. Μερικά θα αιχμαλωτιστούν, κάποια τα σκοτωθούν από αυτοκίνητα. Αυτό δεν είναι κάτι που επιθυμούμε για κανένα από αυτά, αλλά τα περισσότερα θα ξεφύγουν και αυτό έχει σημασία. Ο στόχος μας είναι να κλείσει το εκτροφείο και τα κλουβιά να παραμείνουν άδεια. Για πάντα. Για τα μινκ την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ζώα.»